Avatar uživatele
postcd

Proč se některá jídla nemají jíst při střevní chřipce?

„Hlavními příčinami gastroenteritidy jsou především viry (zejména rotavirus), bakterie Escherichia coli a bakterie rodu Campylobacter.“ https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Gastroente­ritida

To jako že ten virus/bakterie něco jí a něco nejí? A co konkrétně tedy jí abych si mohl odvodit nevhodné potraviny?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 3077 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Myslím, že nejde o to co ta bakterie jí či nejí, ale o to abyste nákazu co nejlépe ustál. Proto se volí jídla lehce stravitelná, která minimálně zatěžují žaludek a další trávící trakt a 1. dovolí trávícímu traktu co nejrychlejší zotavení, 2. nebudou zvyšovat nutkání ke zvracení či průjmu což je zbytečná zátěž a zároveň omezení tělem přijatých živin.

Doufám že se nemýlím, nejsem zdravotník.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Žaludek má plné kecky s nákazou. Buřtem mu to jenom ztížíš a on ti to vrátí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek