To není tak docela pravda. Tak dlouho vydrží jen v lednici a pokud je neprodyšně uzavřená šroubovacím víčkem, jinak ti brzy žlukne (oxiduje rostlinný olej). Za poměrně dlouhou trvanlivost jinak můžou konzervanty.
Upravil/a: Kepler
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Hufnágl
před 1618 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já tu srajdu kupuji jen když mám slabé dny. Jinak si majonézu/tatarku vyrobím z vajec – nebe a dudy! A vyjde to kupodivu i laciněji, jen tak dlouho nevydrží, jako ta z krámu. Což je mi fuk, protože si vyrobím přesně tolik, kolik potřebuji. Nicméně brsalát z takové majonézy začne kupodivu „vodnatět“ POZDĚJI, divné, co? ;) :D :D
Jo, moderní potravinářská chemie umí udělat i máslo z kopyt, vot progrééés! ;) :D
0 Nominace Nahlásit |
Majonéza Hellmans Original. Zapomenutá v lednici, je po 14 dnech se
změnou chuti. Pro mne tedy již nepoživatelná.
Zřejmě byl při výrobě použit kvalitní rostlinný (řepkový) olej.
U jiného „nezdravého“ oleje či tuku, by trvanlivost opravdu mohla být
„věčná.“
Tak tomu u těch nežluknoucích, nekazících se a velmi nezdravých (levných a hojně kupovaných) tuků je.
0
před 1616 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Alien: je pravda že domácí tatarka je vždycky lepší, než ta kupovaná, i když nikdy nevíš, jestli ty ingredience jsou úplně OK. Ale nevěř, že se něco dělá z kopyt, dřív to možná byl živočišný klih, ale máslo ani Maggi určitě ne. Ale možná taková lihovina Kopytnica by tě řádně nakopla. Že to ještě nikoho nenapadlo. Možná by to chtělo jen špetku koky. Jinak dobrá inspirace, kde se u nás dá koupit koka?
Keplet>>> No, tak souhlasím, že občas NEVÍM jakého jsou vejce ve skutečnosti původu (na balení „Český výrobek“, unvitř na vejcích „PL“. :D A s olejem to samé včetně octa a soli.
A u tatarky cibule to samé, kys. okurky to samé atd., ale i TAK mi přijde, že vyrobit doma majonézu či tatarku je lepší volba, než koupit srajdu ve skle. Není to žádná děsná práce (to bych se na to jinak asi vybodl) a u tatarky to má navíc výhodu, že si ji udělám podle VLASTNÍ chuti (přidávám trochu dijonské a grilovací hořčice + worcesterku a 2 TAJNÉ ingredience, které neprozradím ani při mučení, páč nemám patentováno) ;) :D :D
Jinak – z KOPYT se URČITĚ dělá MNOHO věcí, o tom NEPOCHYBUJI. Stejně tak ze zubů, tuhle jsem jich pár našel (prasečích asi) v DRŮBEŽÍ tlačence. O chlupaté kůži a chrupavkách nemluvě. ;) :D :D
Kepler
Tak určitě se dává uzavřená do lednice, ale je zajímavé, že ostatní
výrobci, i přesto, že používají konzervanty, mají na obalu napsané:
Spotřebujete co nejdříve.!
Nemám lednici a můžu potvrdit, že pak po otevření moc dlouho nevydrží. 3–5 dní podle teploty.
To je takové nic neříkající doporučení. Seriózní výrobci uvedou podmínky skladování a datum „spotřebujte do xxx“ Ale co se týká tatarek, tak ty jsou na tom všechny stejně, co do trvanlivosti. Hellmans kupuju jenom ve výrazné slevě, protože jsou předražené (značka!) Jinak si kupuju i minimálně stejně dobré tatarky od jiných výrobců, které stojí o 1/3 méně.
I já zásadně kupuji Hellmansky ve slevě, ale pokud nutně potřebuji něco z nich, tak kupuji v Lidlu tatarku nebo majonézu od „Kania“, která se ji vyrovná
Mně docela sedí i Aviko, dokonce mi připadá jako malinko lepší. Kaniu jsem u nás neviděl, ale možná jsem se jen blbě koukal.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |