Avatar uživatele
Hufnágl

Proč, respektive jak to, že majonéza nebo tatarka Hellmans vydrží po otevření obalu několik týdnů?

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, anonym před 1618 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

To není tak docela pravda. Tak dlouho vydrží jen v lednici a pokud je neprodyšně uzavřená šroubovacím víčkem, jinak ti brzy žlukne (oxiduje rostlinný olej). Za poměrně dlouhou trvanlivost jinak můžou konzervanty.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Já tu srajdu kupuji jen když mám slabé dny. Jinak si majonézu/tatarku vyrobím z vajec – nebe a dudy! A vyjde to kupodivu i laciněji, jen tak dlouho nevydrží, jako ta z krámu. Což je mi fuk, protože si vyrobím přesně tolik, kolik potřebuji. Nicméně brsalát z takové majonézy začne kupodivu „vodnatět“ POZDĚJI, divné, co? ;) :D :D

Jo, moderní potravinářská chemie umí udělat i máslo z kopyt, vot progrééés! ;) :D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Majonéza Hellmans Original. Zapomenutá v lednici, je po 14 dnech se změnou chuti. Pro mne tedy již nepoživatelná.
Zřejmě byl při výrobě použit kvalitní rostlinný (řepkový) olej.
U jiného „nezdravého“ oleje či tuku, by trvanlivost opravdu mohla být „věčná.“

Tak tomu u těch nežluknoucích, nekazících se a velmi nezdravých (levných a hojně kupovaných) tuků je.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Alien: je pravda že domácí tatarka je vždycky lepší, než ta kupovaná, i když nikdy nevíš, jestli ty ingredience jsou úplně OK. Ale nevěř, že se něco dělá z kopyt, dřív to možná byl živočišný klih, ale máslo ani Maggi určitě ne. Ale možná taková lihovina Kopytnica by tě řádně nakopla. Že to ještě nikoho nenapadlo. Možná by to chtělo jen špetku koky. Jinak dobrá inspirace, kde se u nás dá koupit koka?

před 1618 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Keplet>>> No, tak souhlasím, že občas NEVÍM jakého jsou vejce ve skutečnosti původu (na balení „Český výrobek“, unvitř na vejcích „PL“. :D A s olejem to samé včetně octa a soli.

A u tatarky cibule to samé, kys. okurky to samé atd., ale i TAK mi přijde, že vyrobit doma majonézu či tatarku je lepší volba, než koupit srajdu ve skle. Není to žádná děsná práce (to bych se na to jinak asi vybodl) a u tatarky to má navíc výhodu, že si ji udělám podle VLASTNÍ chuti (přidávám trochu dijonské a grilovací hořčice + worcesterku a 2 TAJNÉ ingredience, které neprozradím ani při mučení, páč nemám patentováno) ;) :D :D

Jinak – z KOPYT se URČITĚ dělá MNOHO věcí, o tom NEPOCHYBUJI. Stejně tak ze zubů, tuhle jsem jich pár našel (prasečích asi) v DRŮBEŽÍ tlačence. O chlupaté kůži a chrupavkách nemluvě. ;) :D :D

před 1616 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Hufnágl

Kepler
Tak určitě se dává uzavřená do lednice, ale je zajímavé, že ostatní výrobci, i přesto, že používají konzervanty, mají na obalu napsané: Spotřebujete co nejdříve.!

před 1618 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
EKSOT123

Nemám lednici a můžu potvrdit, že pak po otevření moc dlouho nevydrží. 3–5 dní podle teploty.

před 1617 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

To je takové nic neříkající doporučení. Seriózní výrobci uvedou podmínky skladování a datum „spotřebujte do xxx“ Ale co se týká tatarek, tak ty jsou na tom všechny stejně, co do trvanlivosti. Hellmans kupuju jenom ve výrazné slevě, protože jsou předražené (značka!) Jinak si kupuju i minimálně stejně dobré tatarky od jiných výrobců, které stojí o 1/3 méně.

před 1618 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Hufnágl

I já zásadně kupuji Hellmansky ve slevě, ale pokud nutně potřebuji něco z nich, tak kupuji v Lidlu tatarku nebo majonézu od „Kania“, která se ji vyrovná

před 1618 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Mně docela sedí i Aviko, dokonce mi připadá jako malinko lepší. Kaniu jsem u nás neviděl, ale možná jsem se jen blbě koukal.

před 1618 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek