Avatar uživatele
Weroniq

Proč se hází do šampaňského jahoda?

odkud se to vzalo? a ta jahoda se pak jí nebo to je jen dekorace nebo proč?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? rynek878, Syd, suaeda, jiriii před 4819 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
rynek878

Ano, jahoda v bublinkách je opravdu moderní záležitost která ale stále přežívá. Je to elegantní, ale ani chuť jahody ani šampaňského to nezmění. Mě to vyhovuje protože mám rád suché.
Pro ty co mají rádi typ spumante doporučuji vložit do skleničky ve sladkém sirupu naložený kvítek ibišku. Je to nejen krásné ale také to nápoj osladí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
terry

Zvýrazňuje chuť šampaně. Tedy asi ano, ale já to nepoznám, jen mi to chtuná :).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Děda Louda

Jedná se o pouhou dekoraci. Gastronomický účin je nulový, ovoce se jen povrchově namočí. Někdy je ale takové kombinaci přisuzován afrodiziakální efekt, ovšem nic nenavědčuje tomu, že by skutečně fungoval. Je to spíš považováno za rozmar zhýralých zbohatlíků, patřičně střelených intelektuálů či bohémů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

nemyslím, že to má nějaký význam, navíc nakyslé šampaňské s jahodou tedy .......mě osobně vůbec nechutná
je to jen móda -
odborník by asi, nad tím zaplakal

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

Musím oponovat .No,ona se ta jahoda nema vhazovat,ale dat na okraj sklenice( pulka jahody nebo cela -ale se stopkou).Šampanske nebo sekt se vypije a nakonec se vlozi do ust jahoda a zapije se.Vzhledem k tomu ,ze Sampanske je suche,tak jahoda oslad,–vetsinou posledni doušek.
PS: Šampaňské nebo sekt s čerstvou broskvovou šťávou je vlastně Bellini cocktail nebo s pomerančovou šťávou je Mimosa cocktail atd

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iwrana

Dává se tam,že dá šampánu dobrou chut.A pak se může sníst,je nacucaná šampáněm a je moc dobrá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek