Vždyť v dnešní době přece už nehrozí vlci, kteří by pasteveckým psům uši potrhali a tupírování ocasu už vůbec nechápu, vždyť je to jen zbytečné mrzačení.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? quentos, Gorbell, prkýnko před 4591 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kupírování uší je zákonem zakázané mnoho let a pokud někdo přiveze psa s kupírovanýma ušima ze země,kde je to ještě povoleno,nesmí se s ním zúčastnit ani žádných veřejných kynologických akcí.Kupírování ocasu zatím zakázané není,ale mnoho zemí tě s takovým psem nevpustí .Já sama jsem před časem získala čtyřletého psa,který sice neměl kupírované uši,ale ocas a bylo mu 5let,když jsem jej hlásila na světovou výstavu do Německa v r.2003 a dostal vyjímku,že je starší pěti let,ale to bylo naposled kdy se to mohlo.Pro zajímavost-v naší třídě bylo 14přihlášených psů,byli jsme 2.nasvětě,ale ze všech přihlášených jsme byli jediní bez ocasu až jsem se styděla,třebaže jsem v tom byla nevinně. Já nikdy svoje psy neuřezávala a z hlediska lékařského zákroku je pro psa veškerá tato úprava jen estetická a modní záležitost.Kupírování uší ,které se provádí v narkoze není pro psa zdalekatak bolestivé jako když třídenímu štěněti chovatel odkrojí ocas.Ocas je součástí páteře a štěně je v té době slepé,hluché,.ale vnímavé na bolest.Když na něj psí máma šlápne,dovede se pěkně ozvat.Myslím,že pokud má zákon chránit zvíře proti týrání a kupírování uší je zakázané,tak tzv.kupírování ocasu by bylo mnohem potřebnější zakázat.A to se neptej,co se děje u hospodářských zvířat,jaké zákroky nejsou zakázané! Ten zákon prostě není dobrý a skutečné problémy neřeší. Tu otázku jsi měla položit spíše našim zákonodárcům než sem do odpovědí.......:D P.S. Tupírování je úprava účesu,kupírování je zkracování ušních boltců a ocasů u zvířat.
0 Nominace Nahlásit |
Zbytečné mrzačení? Psi to tak neberou, berou to prostě tak, že jsou takoví, kupírování se provádí, když jsou ještě malí, takže si to ani nepamatují a ani by je to nemělo bolet. Vím, že kupírování je zakázané, ale i mně se nějací psi prostě líbí víc s krátkým ocasem a ušima dolu – např. boxer. I když je s dlouhým ocasem pěkný, s krátkým se mi líbí víc. Asi špatný příklad, ale dělá se to jen kvůli vzhledu.
0
před 4588 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek