Bez toho by se nedalo používat tak jak jsme zvyklí. Nešla by vyrábět čokoláda, kakao a podobně.
0 Nominace Nahlásit |
Pražením se odtraní zbytky slupek a klíčků.
Zdroj: http://web.ft.utb.cz/cs/docs/07-cokolada.pdf
0 Nominace Nahlásit |
pražením se stává trvanlivější
http://blog.florentyna.cz/2008/12/04/kakao-holandske/
Doplňuji:
vím sama když mám čokoládu 75% hořkou ,tak opravdu sním jen jeden
čtvereček -je pro mne hodně hořká,tu nepraženou bych asi „nedala“
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Aby získaly klasickou „čokoládovou“ příchuť. Také se zjemní
jejich jistá zemitost. Osobně miluji nepražené kakaové boby – lze je
sehnat v prodejnách se zdravou výživou v bio kvalitě – ale málokomu
mohou chutnat. Jsou hodně hořké a s chutí čokolády – jak jsi
zvyklá – nemají nic společného. Obsahují ale velké množství
důležitých antioxidantů a horčíku. Tisíckrát lepší na „nervy“,
než jakákoli chemie. Výborné jsou přidané do rozpuštěné čokolády
s vysokým kakaovým podílem (pak necháš ztuhnout a nalámeš).
http://www.chocolatewrappers.info/Cz/vyroba.htm
0 Nominace Nahlásit |
Káva se přece také praží – obojí proto, aby získaly svou
charakteristickou chuť a také proto, aby se zbavily vlhkosti a byly tedy
trvanlivější. Dříve se pražívalo i žito jako tzv. „žitovka“.
Pokud bys měla možnost ochutnat nepražené kakaové boby, tak by Tě asi ta
chuť (přesně řečeno „nechuť“) hodně zklamala.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4354 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |