Protože voda,která se do něj vpravuje obsahuje „zkřehčovadla“. Jsou to různé soli,které v masu urychlí proces zrání.Ale,zároveň zvyšují jeho váhu,bohužel pro nás.Dříve se používal např.: sanytr.
0 Nominace Nahlásit |
Kopíruji svou odpověď z předchozí, podobné otázky.
Křehčené maso je termín pro výrobek z masa, které je v rámci
zpracování napuštěno vodou se solí a fosfáty. Smyslem úpravy je zejména
snížit výrobní náklady na kilogram výsledného masového produktu,
protože voda, sůl i fosfáty jsou podstatně levnější než maso samotné.
Takový výrobek bývá tímto způsobem běžně nastaven o více než 20 % a
konzumentům, kteří zároveň jí i jiné potraviny s fosfáty (například
tavené sýry), může způsobit odvápnění zubů a kostí a ohrozit tak
jejich zdraví.
Samotné obohacování masa o vodu a soli je tradičním postupem
změkčování tuhých mas, třeba při přípravě debrecínky, kde je
skutečně hlavním smyslem výrobek změkčit. Při zkřehčování už tak
měkkých mas – například kuřecích prsou, jde ovšem především o zisk
prodejce.
Osobně raději „křehčím“ v kuchyni sama, ale kvalitním vínem nebo pivem. Ta šťáva potom!
0 Nominace Nahlásit |
předpokládám, že proto, že je skutečně křehčí než nenapumpované – tj. snadněji se rozpadá.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |