Zaslechl jsem to říkat respektovaného kuchaře, když dával cosi na plotnu. Zaslechl jsem: „Posledním výjimečným krokem je dát folii na pokličku“… No a přikryl hrnec pokličkou obalenou alobalem 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
Zajímavá 0 před 54 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Možno má táto teória aj praktický význam…
Zabaliť pokrievku do alobalu je lepšie, než zabaliť celý hrniec do
alobalu, len aby nám neunikli pachy a vône vareného jedla
A prečo nezabaliť hrniec do uterky? tá by teplo ohňa
nevydržala… 😉
Upravil/a: led
0
před 53 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Může to dále zaizolovat teplo – tj. méně utíká vrchem, stačí
menší výkon pro vaření-dušení, což může být kromě úspory energie
dobré i v tom, že je vařená věc více v klidu a může tak zůstat víc
pohromadě. V některých případech by to mohlo snížit pravděpodobnost
připálení.
Čistě mé teorie, ještě jsem alobal na poklici asi neviděl.
0
před 53 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Elkone, my spolu bohužel nemluvíme. A abys rozuměl, nenormálního to ze mě ještě nedělá.
Ale bych byl docela vděčný, kdybychom spolu nemluvili my dva, já a ty. Děkuju.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |