Avatar uživatele
Savier

Proč se nemůže jíst syrové kuřecí maso, když se syrové hovězí jíst může?

Například tatarák, medium rare steak atd..

Zajímavá 0 před 579 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

1. není o co chuťově stát, 2. zatímco u hovězího se testuje na parazity každý jeden poražený kus, u drůbežího je toto z důvodu množství nemožné – drůbeží sice netrpí parazity, ale může obsahovat salmonellu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Pokud nejsi např. pes, nebo tygr, tak se tím nezabývej a buď rád jak funguješ.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Filip84

Můžeš ho sníst, nic Ti to neudělá, to samé vepřové, nebo, co já vím, koninu.

Já ti syrové hovězí jíst nebudu, protože mi to nechutná; z mého úhlu pohledu není hovězí maso nic tak chutného, abych za něj dával ty peníze, co za něj -většinou – řetězce a řezníci chtějí. Takže ho jím relativně málo, protože vepřové považuju za chutnější a je levnější. Hovězí mám až někde za koninou a bizonem, jo, není to, z mého pohledu, až takový Schlager.

Tatarák nejím, ne, že bych měl problém pozřít syrové maso, ale tatarák není syrové maso, tatarák je syrové maso se syrovým vejcem, okurkou, většinou i ketchupem a spoustou koření. Jednoduše mi to nejede, já mám, asi, hodně jinak postavené chutě, než většina lidí.

Ale pokud vařím nudle, třeba Phở gà, no tak pokud to vařím z kuřat (což není časté, slepice je chutnější, ale občas slepice nejsou), no tak já to kuře rozbourám, ořez nasekám, stehna vykostím a prsa, stáhnutá z kůže, nakrájím na tenké plátky. No a jak to maso z vykostěného stehna, tak ta prsa, potom dám do misky na nudle, syrové, a zaleju vařícím vejvarem. Ono se to udělá, syrové to není, je to tak, spíše, medium, bych řekl. A nikdy jsem s tím neměl žádný zdravotní problém. U slepice to nejde, jako jde, ale se žvejkáním bych pak měl do funusu vystaráno. 😅

To samé, pokud vařím Phở vịt, tak s tou kačkou naložím úplně stejně, jako s kurou. Taky, nikdy žádný problém.

Vepřové se dá, takto upravené (třeba v Phở Heo) jíst leda tak panenka, ale, zase, když se sváže provázkem, pořádně zarestuje, vrazí do vařící vody a kontroluje kuchařským teploměrem, aby uvnitř mělo něco mezi 65 – 70°C, tak je šťavnaté až až.

Může to být i formou úpravy, protože počítej s tím, že tam máš tak dva česneky na litr (rozuměj celé česneky, ne stroužky 😅), hodný kus zázvoru, a taky spoustu chilli papriček – syrových, nakládaných, pálivou zeleninovou papriku, jalapeño, atp. Klasická otázka „je to ostré?“ nemá smysl, protože i když Ti řeknu, že není, a z mého úhlu pohledu není, tak věř, že je. To je asi podobné, jako plněné papriky: je to ostré? Není, lehce pikantní. No, není, ale je to plněná pálivá paprika, v tom futru je Sicher posekané nějaké chilli, a v omáčce je csipös pista a taky chilli. 🤷‍♀️ Ale je tam cukr a rajčata, tak to ostré nemůže být! 👌😅

Pokud bys chtěl zkusit kuřecí tatarák, nebo opravdu syrové kuřecí maso v nějaké úpravě, tak ale čerstvé, jo, ne z krámu, hezky „tady to kuře si vezmu“, jo, vyber si nějaké s hezkým hřebínkem a co se hezky dívá, klepnout, spařit, oškubat, vyvrhnout, a do 1–2 hodin sníst. Pak ho můžeš konsumovat bez obav z nákazy. Jinak, jak Ti napsal cochee.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

U syrového kuřecího hrozí salmonela, u syrového hovězího tasemnice, svalovec a od vejce salmonela. Takže nic moc, i ta chuť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Česká kuřata z velkovýroby, v obchodech (obecně) jsou léta „salmonelová“. Jsme tím proslulé ve světě (asi 50 let)..
Další důvod, kromě nevalné není oč stát. Dostatečná tepelná úprava je bepečná konzumace drůbeže
Zde např. zmíněná ta vodňanská:
Tři z pěti balíčku kuřecích prsou z Vodňan obsahovaly salmonelu.
https://www.de­nik.cz/ekonomi­ka/vodnanska-kurata-maji-salmonelu-vyrobky-agrofertu-v-testu-propadly-20180712.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek