Babička ji dělala ze 3 druhů masa + další ingredience ,pak dala vše do
sklenic a zavařila . Bohužel nemám recept . Pomůže mi někdo – třeba
bude podobný – hlavně chci vyzkoušený .Díky moc.
Doplňuji:
Prosím tedy o recepty – budu vděčná za každý – díky moc.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, Deli, Pájo, anonym před 4364 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dělávám jen z jater a masa. Pokud budeš mít zájem, napiš.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, hanulka11, briketka10, anonym
před 4364 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Paštik jsem dělala už spoustu, nejvíc záleží na jemnosti fáše a
použitém koření. Nabízím třeba návod na paštiku ze zaječího, nebo
králičího předku:
Na 100g rozkrájené slaniny nechat zesklovatět 1 cibuli a na to dát podusit
očištěné a osolené maso, u zvěřiny potřené mletým jalovcem (
v papiňáku cca 30 min.). Měkké maso vykostit a i s cibulkou 2× – 3×
umlít spolu se syrovými játry, aby kašovina nedrhla mezi prsty. Pak přidat
namočenou a vymačkanou housku + vejce + sůl + koření + 100g slaniny na
kostičky + rozředit vývarem ( může být dost řídké ). Já to většinou
vařím v troubě ve vodní lázni – vyložit formu plátky slaniny, formu
zakrýt alobalem a položit do pekáče s vodou asi na 1 – 1 1/2 hodiny. Dá
se to samozřejmě zavařit i do skleniček. Vyklápí se až po úplném
vychladnutí.
Paštikové koření : skořice, tymián, zázvor, bobkový list, nové
koření, pepř – v troubě usušit, utlouct v hmoždíři a prosít, ale
dá se i koupit.
Žádný univerzální návod na to asi není, třeba vepřové maso se předem
nedusí a hodně záleží na kořenění podle vlastní chuti.
3Kdo udělil odpovědi palec? hanulka11, Drap, briketka10
před 4364 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Naši dělávali paštiku z vepřových jater, a pečeného bůčku. Játra
se uvařila, maso upeklo. Rozemlelo z 2 žemlemi namočenými v mléce,
2 osmažené cibule sůl pepř, a paštikové koření. 3 syrová vejce,CC
20 deka špeku na malé kostičky Pokud smněs byla řídká přidala se
strouhanka. 3 decové skleničky se vyložily anglickou slaninou naplnily
masovou kaší a sterilizovaly se 1 hodinu v varu ve vodní lázni Otočené
nechalo vychladnout. druhý den sterilizace další hodinu. Mněli jsme jí doma
takovou hrubší. Masová smněs s kořením jde rozmixovat na jemno přidat
špek na kostičky pro vzhled. Přeji dobrou chuť.
Doplňuji:
Pro jinou chuť se dájí žemle namočit do červeného vína, Přidat dušené
houby. Nebo sklenka koňaku
Zdroj: Moje maminka
Upravil/a: elektrikář
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |