Avatar uživatele
anonym

Co je v oleji, to se nezkazí. Tak mluví příručky kuchařek. Znáte jaké potraviny jdou „naložit“ do oleje?

Které by to byly aby vydržely přes týden na cestách? Například maso může být ve sklenici zalito sádlem ve sklenici.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, briketka10 před 4699 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jmhad

Kolegové napsali hodně potravin,ale já mám jednu připomínku.Olej není všemocný ,zejména pokud se nakládá syrové maso.To se musí pořádně umýt a osušit.Hlavně v dnešní době,kdy se do něho přidává „zkřehčující přísada“. Ona je to obyčejná voda,aby to víc vážilo.Ale jak vyznívá z otázky „přes týden na cestách“.Téměř všechny způsoby nakládání do oleje předpokládají uchovávání v chladu,protože i olej v teple žlukne,zejména ta chemie z Kaufu-tu poznáte snadno.Když má psáno,že na 100 gramů oleje je jen 90 gramů tuku,pak to kytku ani nevidělo.A naložení do oleje je na cesty trochu nepraktické.Je proto lepší ono zalití sádlem a nebo jednoduché konzervování teplem.Na to je řada způsobů,např. http://babca.blog­.cz/0806/tepel­na-sterilizace.Pro hotovky na krátkou dobu postačuje:vyvařit sklenici a víčko,nejlépe šroubovací, naplnit sklenici až po okraj, aby nezbyl žádný vzduch.Hned uzavřít a otočit víčkem dolů a nechat vychladnout.Kdo nemá zkušenost,může si tohle jednoduše nacvičit,popř. ještě sterilizovat.Pak si můžeme vzít na cestu jakékoliv jídlo.

Zdroj: http://babca.blog­.cz/0806/tepel­na-sterilizace

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nakládaný hermelín… lahoda. Akorát posledně, když jsem ho dělal, mi kousíček vykoukl nad olej a zplesnivěl, tak jsem to musel vyhodit celé, takže bacha na to.

Zdroj: http://www.la­buznik.com/re­cipe.php?ID=26178

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

utopenci, lilek, fazole, paprika, telecí, vepřové a hovězí maso, ovčí a kozí sýr, tvarůžky, hermelín, filety a ryby, houby, česnek, feferonky mňam a rajčata..
určitě je víc potravin, kupovala jsem si domácí paštiku, ale ta nebyla naložená v oleji a škvarky mňam..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

K tomu všemu, co je tu uvedeno, přidávám, že v oleji nejlépe uskladníte domácí klobásu (a zřejmě i jiné uzeniny). Srovnané v kameninovém hrnci a zalité olejem vydržely klidně i půl roku. Déle se to nikdy nepodařilo, protože se do té doby určitě snědly. Byly ještě chutnější než čerstvě vyuzené.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Určitě také papriky, rajčata, houby.
A ten hermelín dělám,. Je fakt skvělý. Hermelín se zeleným pepřen a nakrájená cibulka – do oleje. Super i na oslavy 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Maso určitě, také zelenina a našlo by se toho asi i více.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek