Prozatím největší šlágr mezi noži,jsou nože keramické.Nerezaví,nebrousí se,ale jsou křehké a na naše poměry drahé.Pokud vám často padají z ruky,doporučuji nože ocelové. Při správném zacházení udrží dlouho ostří.Nože nerezové,pokud jsou z chirurgické oceli jsou také vynikající.Některé nerezové nože jsou měkké, ale dobře vypadají.
0 Nominace Nahlásit |
Keramicky nuz je pouzitelny na vsechno i na takove citlive suroviny,ktere ztraceji pri dotyku vitaminy(OXIDACE.Nemusi se brousit,nebot jde opravdu o kvalitu.Nerezove jsou dost pouzivany,ale brousi se.Ocelove jsou take trvanlive bez brouseni,da se s nimi i sekat.
0 Nominace Nahlásit |
Osobně bych doporučila nože kovové, ale kované, ne lisované.
Tupí se včechny, ale různě rychle.
Také hodně záleží na tom, na čem krájíte a i jinak, jak se k nim
chováte.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5349 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní ocelový nůž je dnes drahý stejně jako keramický. Nože které
najdete v obchodech jsou pouze vystřihované z plechu a každý odborník
vám potvrdí že kovaná ocel je mnohem hutnější, pevnější a
pružnější než válcovaná a také lepe drží ostří(O bamasteské oceli
se tvrdí že jí prokovávali dvě generace kovářů než z ní vykovali
meč). Keramické nože jsou opravdu dobré ale i oni mají své nevýhody.
Jsou křehké a lehce se lámou. Musíte se vyvarovat krájení masa ve kterém
jsou kosti, pozor na mražené věci.
Jinak existují určitá pravidla která platí pro všechny nože. Pokud chcete
udržet nůž dlouho ostrý musíte ho skladovat odděleně od ostatních nožů
a kovových nástrojů. Vzpomeňte si na řezníka který přišel na
zabijačku, buď měl nože zabalené v zástěře každý zvlášť nebo měl
ušitý nožíř s kapsami na každé nářadí zvlášť. Stejně se musíte
chovat k nožům i vy. Dnes se v domácnostech používají na nože různé
špalky, lišty na zasunutí každého nože zvlášť. Po skončení práce
s nožem, ho okamžitě omyjeme osušíme a uložíme na jeho místo. Pokud po
skončení krájení nůž hodíte do dřezu a umyjete ho s ostatním
nádobím, nebo ho dáte do drátěného košíčku v myčce na nádobí spolu
s ostatními příbory, potom budete mít tupí každý i sebekvalitnější
nůž, tak ztupíte, nebo vyštípete i ostří keramického nože. Tady
v celku nejde o to který nůž je kvalitnější, ale o to k čemu se
který nůž požívá a jak se o něj staráte.
Zdroj: Dlouholeté zkušenosti
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5346 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Keramický nuž je spíše modní než prakticka žaležitost.Kovový nuž se dá navíc brousit i doma . Pokud nejsi terorista.(Keramický není vidět na rengenu)stačí bohatě ocelový.
0
před 5349 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |