Mám na mysli zvuky, které někdo dotáhnul až sem na Zemi a jsou
poslouchatelné.
Díky za odpovědi.
Díky za kompliment mokrejgorky, jo, přesně tak, ty zvuky sem někdo
dotáhnul,
třeba tento:
https://www.youtube.com/watch?v=uHEVo-LkDrQ
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ratava, Mravenec před 3296 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ne
,,někdo dotáhnul až sem na Zemi a jsou poslouchatelné."
Podobně působící je tvoje aktivita na odpovědích. :P
Upravil/a: mokrygorky
0 Nominace Nahlásit |
:o)
Ale on je „na Zemi nikdo nedotáhnul“. Pořad na ČT byl o objevu pulsarů (a kvasarů a magnetarů a jejich vlastností) na základě „náhodně“ zachycených „mimozemských“ signálů. Během jednoho roku od objevu přišli vědci na to, že nejde o mimozemšťany, ale o elektromagnetické záření z rotující hvězdy- pulsaru, které po převedení do reproduktoru- po dopadu na Zem a převedení do zvukové stopy- lze slyšet. Nikdo je sem „netahá“, oni se k nám „tahají“ :o) sami a při (hodně) dobré (citlivé) anténě jsou prostě slyšitelné…
„Radiové vlny mohou bez problému cestovat vesmírem na velkou vzdálenost, aniž by je nějak ovlivňoval tamnější plyn a prach. Mohou taky bez problémů proniknout atmosférou Země. Záření pulsarů k nám tedy může přicházet ze vzdálenosti několika stovek světelných let. A když tuto vlnu/ signál pustíte po zachycení do reproduktorů, lze je slyšet. Tóny z pulsaru jsou rozdílné podle rychlosti jejich otáčení…“ (Vesmír: pulsary a kvasary/ The Universe (season 4)/Pulsars & Quasars)
:o)
Nejen pro vědce je to úchvatná hudba. Těchto zvuků využil např. Mickey Hart z Grateful death na albu Global Jump Project… Ovšem tvoření hudebních děl z vesmírných tónů je „hobby“ pro mnohé kreativce, viz mnohé nahrávky na youtube a pod.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10535503782-vesmir/213382556410010-pulsary-a-kvasary/
(mě osobně více zaujala ona zmíňka o mapě pro mimozemšťany :o)
:o) :o))
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší Jugarova otázka … gratuluji, super…:DDD ale dostala mě až ta odpověď…to je břišní křeče
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |