Avatar uživatele
anonym

špaldové těstoviny a semolinové těstoviny. rozdíl?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4972 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Těstoviny ze semoliny mají výhodu ve dvou věcech:
mají vyšší nutriční hodnotu (tedy např. více minerálů)
a především mají nižší glykemický index – to znamená, že při jejich pozření se mnohem pomaleji zvyšuje hodnota krevního cukru – to vede ke skutečnosti, že se tělo nesnaží tolik hromadit cukry do zásoby (tedy že netloustneme) a cukr se rovnoměrněji spotřebovává z krve.

Špaldová mouka, ačkoliv je celozrnná, vypadá velmi světlá, skoro jako bílá mouka. Její nutriční hodnota dalece přesahuje mletou bílou mouku, která je proti špaldě – mírně řečeno – jalová! Špaldových koláčů sníte méně, než těch z běžné mouky, protože špalda je velmi výživná. Je výjimečná svým složením a nevšední ořechovou chutí. Odtud se brala „tučnost“, kterou chválila svatá Hildegarda. Není to tučnost, jakou byste si představovali u sádla nebo dobře prorostlého bůčku. Špaldovou „tučností“ jsou její významné nutriční hodnoty. Se svým vysokým obsahem vlákniny a lepku obsahuje téměř všechny základní složky, důležité pro lidský organismus. Zatímco má vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B, neobsahuje cholesterol.

Můj názor?Špaldové těstoviny jsem ještě neochutnala,ale na semolinové nedám dopustit,protože se nerozvaří,jsou o mnoho chutnější než klasické těstoviny vaječné nebo bezvaječné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

špaldové těstoviny mají takovou ořechovou chuť

semolinové těstoviny jsou z tvrdé pšenice … jsou tužší

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek