STK objednaná na 28.6 2024
Dnes( den dopředu )jsem šla na emise.
Emisemi mi auto neprošlo
Volala jsem servisákovi, mám dovézt k opravě 2.7.
Řekl mi , že mám zrušit STK, když neprošlo dneska emisemi.
No jo, ale co legální odklad na opravu a opakovanou STK , kdo mi ho dá? Dnes
mi ho na emisích nedali. Tak to nechápu .
Jak to u těch emisí je? Logicky je to, nemá emise, nemá STK.. tak ale do
servisu se dojet musí a servis i měsíc čeká na součástky
Jak to je s tím legálním odkladem
Mamka loni neprošla emisemi, dali jí měsíc ( papír pro PČR)na nápravu,
odklad na opakování kontroly, kdy může s autem jezdit.
Mi nedali nic.
Dojdete si zítra na STK i s neplatnou emisí mi řekli
Je to normální postup?
STK přece nedostanu, když emise dnes neprošly. .. jak to teda funguje?
Zajímavá 0 před 131 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Právně je to tak, že pokud auto neprojde emisní kontrolou, tak automaticky nemůže projít ani STK. To znamená, že by vám měli na místě emisní kontroly vydat takzvaný odkladový formulář, který potvrzuje, že kontrola nebyla úspěšná a auto je třeba opravit. Tento formulář slouží jako doklad pro přepravu auta do servisu a zpět.
Nicméně je důležité vědět, že po dobu odkladu nesmíte s vozidlem jezdit jinam než do opravny nebo na další kontrolu. Jakmile je auto opravené, můžete s odkladovým formulářem vyjet na opravenou STK a emisní kontrolu.
Pokud vám na emisní kontrole nevydali odkladový formulář, měli byste se na to vrátit a požádat o něj. Pokud vám ho opět odmítnou vydat, můžete se obrátit na krajský úřad s žádostí o přezkoumání postupu.
V každém případě je potřeba počkat na opravu vozu a poté znovu absolvovat emisní kontrolu. Pokud emise projdou, můžete se objednat na STK. Pokud auto neprojde ani při opakované kontrole, je nutné další opravy.
Jestliže jste měla objednanou STK, je dobré ji zrušit a objednat se znovu až po úspěšné emisní kontrole. Pokud byste na STK přijela s vozem, které neprošlo emisemi, STK byste opravdu nezískala.
Je tedy dobré se na emisní kontrole zeptat na všechny detaily a postupy, aby nedošlo k nedorozuměním a problémům v budoucnu.
0
před 131 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek