Avatar uživatele
dust8

Surovinou, která je zodpovědná za nízkou životnost bramborového salátu je cibule?

Věříte tomu?

Ani salám, ani majonéza ale nemohou za to, že se váš bramborový salát nedá už po dvou či třech dnech jíst. Surovinou, která je zodpovědná za nízkou životnost salátu, je totiž cibule.

Zdroj: https://hobby­.magazinplus.cz/1379-nenechejte-bramborovy-salat-rychle-zkazit-zivotnost-pochoutky-snizuje-jedina-surovina-a-majoneza-to-neni.html

Zajímavá 0 před 1434 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

To není žádná novinka. Těm, kteří se bez cibule v bramboráku neobejdou, lze poradit takový fígl, že cibule se nejprve „předsmaží,“ neboli hodí se na pánev s tukem, operace se musí ukončit dříve než cibule tzv. zesklovatí nebo dokonce začne zlátnout. Přirovnal bych to k blanšírování zeleniny, jen na oleji. My děláme bezcibulový, jednak právě kvůli životnosti a jednak mi prostě aroma cibule v brsalátu vadí (zrovna jako třeba syrové cibulové kroužky v guláši).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Když jsem byla malá, dávala mamka cibuli syrovou a aby se salát zkazil, se nestalo, protože se dříve snědl.
Dnes ve své domácnosti si cibuli do salátu osmažím, i do bramborové pomazánky na chlebíčky, více mi chutná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Vám váš „bramobrový salát“ vydrží tak dlho? U nás zemiakový šalát zjedia hneď.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1166 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

led, vše záleží na poměru počtu jedlíků salátu ku připravené „tonáži“ salátu :)

před 1433 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek