Avatar uživatele
DIH

sušené ovoce

Jak si sušíte ovoce když nemáte sušičku.?
Je suš. ovoce stejně zdravé jako čerstvé.?
Jaké druhy máte nejraději.?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4072 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

V el. troubě s pootevřenými dvířky při teplotě cca 30stC. Jakmile už začne vysychat, zvýším teplotu zhruba na 60 a troubu zavřu. Na závěr troubny vypnu, a nechám dosušit jen dosušit. Trvá to sice dlouho, ale s výsledkem jsem býval vždy spokojen (teď už nesuším).
Vitamíny při sušení tímto uzpůsobem se neztrácejí a nejraději mám hrušky ))
Praxe

Doplňuji:
Teploty jsou přibližné, důležitá je nižší zpočátku a nezvýšit pak na více než 85stC (ničí se především vitamíny).
Něco jsem i našel, já jsem ovoce ale vždy krájel. Musíš si to vyzkoušet, časem si ty ty teploty upřesníš podle velikosti a druhu ovoce, vlastnosti trouby, atd.
http://jahoda2020­.blog.cz/0809/kri­zaly
http://www.ve­ronica.cz/?id=23&i­=68

Upravil/a: beer

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
terkus

Domácí je fajn, ale kupované sušené je dokonce nezdravé, dávají tam pěkná svinstva…ale jako do všeho dneska…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

My sušíme jen jabka, jiným ovocem nedisponujeme v dostatečném množství. Křížaly lze sušit i na mírnější teplotě, proto máme udělány dřevěné rámky opatřené sítem, dáváme je na radiátory. Tyhle sušiče používáme i na houby. Jiné ovoce, např. hrušky, je nutno sušit v troubě.

Stejně zdravé není, přece jenom čerstvé je čerstvé, ale furt lepší než kompotované třeba…

Nejradši mám křížaly a švestky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek