Odpoveď byla označena jako užitečná
V el. troubě s pootevřenými dvířky při teplotě cca 30stC. Jakmile
už začne vysychat, zvýším teplotu zhruba na 60 a troubu zavřu. Na závěr
troubny vypnu, a nechám dosušit jen dosušit. Trvá to sice dlouho, ale
s výsledkem jsem býval vždy spokojen (teď už nesuším).
Vitamíny při sušení tímto uzpůsobem se neztrácejí a nejraději mám
hrušky ))
Praxe
Doplňuji:
Teploty jsou přibližné, důležitá je nižší zpočátku a nezvýšit pak
na více než 85stC (ničí se především vitamíny).
Něco jsem i našel, já jsem ovoce ale vždy krájel. Musíš si to
vyzkoušet, časem si ty ty teploty upřesníš podle velikosti a druhu ovoce,
vlastnosti trouby, atd.
http://jahoda2020.blog.cz/0809/krizaly
http://www.veronica.cz/?id=23&i=68
Upravil/a: beer
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
Domácí je fajn, ale kupované sušené je dokonce nezdravé, dávají tam pěkná svinstva…ale jako do všeho dneska…
0
před 4102 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
My sušíme jen jabka, jiným ovocem nedisponujeme v dostatečném množství. Křížaly lze sušit i na mírnější teplotě, proto máme udělány dřevěné rámky opatřené sítem, dáváme je na radiátory. Tyhle sušiče používáme i na houby. Jiné ovoce, např. hrušky, je nutno sušit v troubě.
Stejně zdravé není, přece jenom čerstvé je čerstvé, ale furt lepší než kompotované třeba…
Nejradši mám křížaly a švestky.
0
před 4102 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |