Ilines, nikdy jsem nezkoušela. Ale strašně moc mně chutná. Občas si je koupím. Je však chuťově nesrovnatelné s tím, které mně známá dovezla ze Španělska.
Našla jsem Vám recept na jeho výrobu.
Vynikajícím energetickým zdrojem je sušené maso. Můžete si ho vyrobit sami doma. Stačí k tomu obyčejná nejlevnější sušička na ovoce. Doma vyrobené sušené maso dokážete zbavit až 99% vody, tedy 80% jeho váhy v syrovém stavu. Vysušíte je dokonale a nemusíte je tedy jakkoli konzervovat. Stačí zamezit přístupu vlhkosti zabalením do potravinové fólie a vydrží v jakýchkoli teplotách takřka neomezenou dobu.
Maso se suší syrové. Kvalitnější je hovězí, obsahuje více bílkovin a méně tuku, v horším případě se dá vzít libové vepřové, to je zase chutnější. Potřebujete libové maso, pokud možno odblaněné (alespoň trošku). Je-li maso prorostlé tukem, raději ho neberte. Tuk se nevysuší a mohl by být důvodem pozdějšího zkažení masa. Na výrobu stačí jednoduchá sušička, která stojí cca 1000 Kč. Maso se nakrájí na plátky (jako na bifteky), je dobré je naklepat paličkou, jemně se z obou stran okoření a osolí (asi jako kdyby jste dělali bifteky). Můžete si vyrobit několik chutí. Osvědčená koření jsou: sušený česnek, kari, pepř, divočina, gulášové k., grilovací k., směs na steaky, na čínu, na rožnění, nebo se posype jen obyčejnou vegetou – také chutná skvěle. Nakonec se nakrájí na čtverečky asi dva krát dva centimetry a naskládá do sušičky. Suší se nejméně 2 – 3 dny, až je úplně suché – zvonivě „plechové“ a tvrdé. Musí být úplně suché – jako chipsy, jinak vám může zplesnivět. Nebojte se, v ústech po chvíli zvlhne a nebo jej můžete uvařit.
0 Nominace Nahlásit |
mě to tedy nechutná ,párkrát jsem se nechala zlákat -nebylo ale domácí
http://clanky.vareni.cz/susene-maso-aneb-co-bychom-meli-vedet/
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5100 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já sušený maso párkrát měla a chutnalo mi moc. Prostě hodně nasolený
tuhý maso. Záleží na tom, co se suší a jak se to předtím
připravuje – jeslti se suší syrový nebo už nějak předvařený,
předpečený nebo předuzený. Já měla tuším něějaký to
předpřipravený.
Ale přijde mi to spíš na chuť, na zahnání hladu si to představit
neumím – než bych do sebe dostala tolik, abych neměla hlad, upadly by mi
z toho žvýkání čelistní klouby :)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |