Avatar uživatele
dust8

V čem se konkrétně liší vlašský salát od pařížského?

Vypadají skoro stejně.

V čem se konkétně liší vlašký salát od paříšského?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1793 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zde je odpověď.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jaky-je-rozdil-mezi-vlasskym-pochoutkovym-a-pariskym-salatem

V odkazu je původní receptura.

https://www.jak­tak.cz/jak-udelat-parizsky-salat-podle-puvodni-receptury-recept.html

„Pařížský salát podle původní receptury nebyl nazván po francouzské metropoli. Označení pro výrobu a prodej nesl po hlavní použité složce – pařížském salámu. Ten se po zrušení potravinářských norem v počátku 90. let moc nevyrábí. A když, v kvalitě sporné, a pokaždé jiné. Jestliže se nám však podaří objevit pařížský salám, a nebo jiný chuťově podobný, vyrobit pařížský salát už je snadné.“

https://www.jak­tak.cz/jak-udelat-parizsky-salat-podle-puvodni-receptury-recept.html

Vlašský salát obsahuje brambory, jiný druh salámu, i když už není to, co bývalo.
https://www.jak­tak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-recept.html

Suroviny můžete srovnat.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Edison

Ve vlašáku jsou určitě navíc brambory. Zajímavější otázka je paříž vs. pochoutkáč. Tam brambory nejsou ani v jednom.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

V ceně. Z kvalitních od Varmuži je paříž o dvě kačky dražší než vlašák.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Paříš? Pařím. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

zjentek, „kvalitních od Varmuži“???

C Nonsense in BASIC

Varmužovy saláty mi vůbec nechutnají, mají divné pachutě a takyže jo, pokud se podívám na přídavné látky, je jich tam mraky. To je ovšem u všech výrobců, jinak by nemohli nabízet saláty s takovou dobou exspirace. Takže vlastně nevím, proč mi saláty Varmuža chutnají divně, ale je to tak. Jiné to prý není ani u salátů prodávaných v hypersuperech na váhu u pultu, jsou to ty samé saláty akorát ve větším balení. Takže bohužel nejlepší je si udělat salát sám, ideálně podle receptury pocházející z věku komárů, bez jakýchkoliv guarových gum a košenilových červení a podobných píkovin, ale kde na to brát čas, žejo?

před 1793 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Kde brát čas… A to je důvod, proč sáhnout po Varmužovi. „nebalené“- z těch jde strach, bo nevíš, jak dlouho leželi vzadu v krámu (k tomu jsem jednou dostal přednášku od kámošky prodavačky v Bille, jak se různý saláty promíchávají dle data spotřeby atd…- DÍKY, NEBALENÝ UŽ NECHCI) a z balených tam nic jinýho než Varmuže nezůstává… tedy nevím z jaký jsi lokality a co tam u vás prodávají, ale… dal sis někdy salát Hruška a ty podobné z Penny atd? Dobrou chuť… to už těch 8–9 kaček rozdílu Varmužoj připlatím a vím, že tu sváču PŘEŽIJU.

před 1792 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

…O rybách v rymuládě od Varmuži nemluvě… LUXUS, v porovnání se zbytkem.

před 1792 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
independent

… a loupežnický salát je z kradeného salámu.

před 1793 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Čéče Zjentku… ty máš zvláštní dar napsat nesmyslnou odpověď a to i po tom, co už někdo napsal správnou, plnohodnotnou a vyčerpávající odpověď. 😁

před 1793 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Předpokládám, žes myslel tu svoji (;

před 1792 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Nikoli… Spíše Annas, Led, Marci, Malvíny, Keplera, Aliendroneho, ten je mívá dost často nejen výstižné, ale i vtipné.

před 1792 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek