Říká se to, ale co je na tom pravdy? Čerstvá vejce patrně leží u dna, když je ponoříte. No ale pokud vám vejce plavou a vy je potom přesto rozklepnete (nebo třeba rozlousknete, tomáš fuk), tak je často od čerstvých vajec nerozeznáte. Voní stejně, mají stejnou strukturu, chutnají stejně, tváří se stejně…
Tak je to je s těmi vejci ve skutečnosti? Plavou, neplavou… A co když vajíčka ve vodě teprve zvedají zadečky?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1674 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Co radí odbborník.,
Čerstvé vajíčko ale poznáte, i aniž byste ho rozklepli: Na svém širším konci má totiž každé vejce vzduchovou bublinu, čerstvé docela malou, ale jak vajíčko stárne, bublina se zvětšuje.
K úspěšnému provedení testu tak stačí ponořit jej do sklenice s vodou: Pokud zůstává ležet u dna, je superčerstvé, jestliže se staví na špičku, ale neplave ke hladině, uplynul od snášky asi týden, a pokud vyplavalo docela, doba jeho použitelnosti co nevidět vyprší." atd.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/jak-poznat-cerstva-
–
„Vajíčka na několik způsobů. Znáte je všechny?“
https://hobby.instory.cz/705-vajicka-na-nekolik-zpusobu-znate-je-vsechny.htmlvejce-sefkuchar-poradi-zarucene-triky.A120418_143117_dobra-chut_glu
–
Vejce můžete použít, ale tam, kde se déle peč či vaří a nejíte
žloutek „polosyrový“, nebo se bílek rozteče při vaření. Vejce
samozřejmě nesmí zapáchat.
Pokud je vejce čerstvé a vaříte je natvrdo, špatně se loupe. Třeba pro přípravu ztracených vajec zase potřebuje mít vejce co nejčerstvější.
Upravil/a: annas
2Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Mc Merkurion
před 1674 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |