už nevím, kde jsem to četla ale psali tam jak jim nečistí vodu, že jsou tam namačkaní, že se používá něco chemického na zbavení kostí a tudíž jsou plní těch nezdravých látek atd. :/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Elk, VampGirl, barnajka, fcoop, Damiana před 4658 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V České republice se šířil e-mail,[2] který s odkazem na anglický web[3] konzumenty varoval, že mekongská voda, ve které je sumeček siamský chován, je velmi znečištěna chemií (jak ze současného průmyslu a hnojiv a civilizace obecně, tak ze zbytků chemie po válce ve Vietnamu), že vzhledem k průmyslovému způsobu chovu je krmen „kdo ví čím“ a že je ve snaze dosáhnout vyššího výnosu ošetřován v Evropě v potravinářství zakázanou malachitovou zelení kvůli ochraně proti kožovci. Také upozorňoval na to, že ne každý si uvědomuje, že se jedná o sladkovodní rybu, která navíc nemůže být čerstvá, když se dopravuje přes půl planety. A že má velmi vysoký obsah vody, takže kdyby se uvažovala cena za maso bez vody, byla by výrazně vyšší.[2]
Je fakt,že lokalita,ze které se Pangas dováží,je taková,jaká je.
Měly by to ošetřit naše normy,prý jedny z nejtvrdších,ale vzpomeňme na
výrobky z Číny.
Takže…
0 Nominace Nahlásit |
Nevěřím, proto je kupuji a mám je rád. Říká se, že co oko nevidí, to srdce nebolí. Je všechno co jíme skutečně to, co si myslíme, že je?
0 Nominace Nahlásit |
Nekupuji, je mi protivný. Chuťově s rybou nemá nic společného, je to
takový prapodivný amaroun kdoví odkud. Když jsem slyšela, co o něm
vyprávěl Jakub Vágner – a ten si myslím se, dost vyzná a někteří
renomovaní šéfkuchaři – zvedl se mi žaludek. Žijí ve stokách, krmí
je rozsekanými psy – a to mám jíst? Když se člověk nebude starat o to,
co kupuje a jaký to má původ, nemůže se pak divit, že onemocní a neví z
„čeho“.
Doplňuji:
Ad Adush-ka: Moji ledničku laskavě vynech, vím, co nakupuji. Raději se
starej o své akvárko, aby ses tu nemusela učit jak nejlépe zabíjet
rybičky…
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
Nevím jestli se zbavují kostí chemicky, což mě připadá jako nesmysl, Ale fakte je že je to ryba, ktrá dokáže žít a množit se i v poměrně hodně kontaminovaných vodách, ve stokách a podobně.
0 Nominace Nahlásit |
Nevěřím, většina ryb se už dneska chová na farmách… Navíc, zkoumá někdo z vás v jakých podmínkách se chová prase z Polska, které pak sníte? Jak se chová skot pro výrobní účely (ne výsek)? Zkoumá někdo z vás co všechna ta zvířata jedí? Jak dlouho žije brojlerové kuře či králík? Ne, tak nevím co se tady všichni ofrňujou nad špinavou vodou támhle někde v Asii…
Možná je to taky jakási kampaň a někoho komu prostě vadí, že je to dnes tak populární ryba a že patří mezi nejprodávanější. Proč taky ne, je bez kostí a nesmrdí po rybině… Myslím si, že je to celé nafouknutá bublina s cílem poškodit dovozce této ryby…
Damiana: Docela bych chtěla vidět tvou ledničku, co tak asi jíš?
Zelenina a ovoce plné chemických hnojiv a zvířata chovaná v otřesných
podmínkách… Taky bych chtěla umět žít ze vzduchu :D
Doplňuji:
Damiana: Rybicky jsou zkratka nekdy nemocne a nekdy se neda delat nic jineho, ty
jedna odbornice na zvireci prava ;)
Upravil/a: anonym
2Kdo udělil odpovědi palec? barnajka, briketka10
před 4658 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pangasia kupuju bez obav, je neškodný viz hoax a výsledky zpráv
Veterinární inspekce a chutná mi..
obalím ho přímo v koření na ryby prodávají za 16 kaček, pokapu
limetkou a prudce osmažím..
0 Nominace Nahlásit |
Damiano, máš pravdu , pangas je hnus plný vody. Vařím denně a vím jak to vypadá!
0
před 4657 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |