Vypadá to na staročeská jídla:
u toho prvního jsem si domyslel začátek, neboť mne nic jiného
nenapadlo:
korbáč – pletené pečivo plněné sýrem a uzeninou
couračka – zelňačka, (krátké vodítko na psi),
hladká ančka – smetanová polévka s houbami,
přesbidlo – staročeské jídlo z brambor a noků(někdy místo noků
luštěniny, nebo kroupy)
uhlířina – knedlobramborová osmažená směs politá sádlem, případně
se škvarky a cibulkou
0 Nominace Nahlásit |
Bumbes souhlas, akorát přesbidlo jsou brambory jak jsi správně napsal s noky, nebo těstovinami. U nás se tomu také říká HAUSGRANÁTY.
0
před 5249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bac je ze syrovych brambor s cesnekem a korenim(pepr,majoranka,sul)a zbytky pecene ci uzeneho,prida se trochu kvasku a vlije na plech a upece se do cervena.Ale ze zbytku varenych brambor se muze take.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |