Ony jsou si takhle hodně podobný a to nejen vzhledově 🤷♂️
Tak už to vím zvídal jsem přímo u výrobního zdroje takže hlavní rozdíl prý pochoutkový salát dodnes = obstojný šunkový salám zatímco pařížský salát = „noname“ salám který si fakt nechcete koupit a dobrovolně sníst 🤷♂️. Rozdíl v ceně obou salátů = cca 60kč na kile 🤷♂️
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 830 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Měl by být tento: https://www.pazitka.cz/predkrm/pochoutkovy-parizsky-salat-retro-podle-csn-z-roku-1976-/
ale pařížský jsem u pařížského nikdy neviděla, dělají ho
z výrobního (ee) salámu. 🙂
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zjentek Nahlásit |
V obou bylo 40 % krájeného salámu, v pochoutkovém salátu byl šunkový (vepřové maso), v pařížském salátu pařížský (hovězí a vepřové). Ostatní je identické.
Dnes je v obou tzv. výrobní salám, což jsou především strojně separované zbytky drůbežího.
0 Nominace Nahlásit |
Obávám se, že dnes, u mnohých výrobců žádný.
Všude bude nacpaný výrobní salám (u těch „poctivějších, pár
nudliček šunkového salámu v pochoutkovém salát).
Peklo na talíři:
Šmakuláda, prolisované drůbeží skelety (separát), drůbeží a
nabobtnané vepřové kůže škroby, voda, soja, „pochutiny“. Cena 15 Kč
za kg. Dnes asi více.
Je všude v pomazánkách, salátech, šunkových pizzách u průmyslově
zpracovaných potravin
Ještě v loňském roce kupovali v řeznictví Romští spoluobčané,
šišku za 40 Kč (možná podražil).
https://www.stream.cz/peklonataliri/vyrobni-salam-189582
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |