Ve všech větších obchodech napříč celou Evropou mají plus mínus stejné rozpékané pečivo. Přednášející nám jednou na přednášce předložil úkol, ať zkusíme zjistit, odkud toto pečivo pochází. Jako brigádník v Lidlu jsem měl možnost podívat se detailně na balení pečiva, nicméně všude je jen „made in EU“ nebo „Lithuania“. Je mi jasné, že v Litvě se pečivo pro celou Evropu nevyrábí a nejspíš to tam jen přebalují, aby mohli dát onu nálepku „Made in EU“. Tušíte někdo, odkud pochází? Na Googlu jsem narazil jen na jeden seriózní článek, kde popisují proces přepravy a výroby s tím, že se pečivo vyrábí v Asii, většina v Číně. Bohužel je to stále jen jeden jediný článek, není jak si to ověřit. Netušíte někdo? Děkuji
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 1561 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím, nezajímám se, kdyby to vyráběli na Marsu, je mi to jedno.
Nekupuji.
Pečivo a těstoviny z bílé mouky konzumujeme jen zřídka.
Pro kváskový chléb chodím do místních pekáren. Sem tam na oslavu, pro
ty,
kteří baští bílé pečivo, pořizuji též v pekárně.
Pro členy rodiny s ABKM a na vejce pečeme a vaříme „jinak“.
Sladké koláče, korpusy, cukroví apod. peču doma (už jen ve větší
stolní troubě).
Protože vím, co jím :). Žitné placky na pánvi. Domácí pekárna
většinou odpočívá ve skříni.
0
před 1560 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dost pochybuju, že by se oplatilo dovážet to přes půl Evropy. Velký český výrobce pečiva k dopékání je kladenká La Lorraine
Zdroj: https://www.lalorraine.com/cz-cs/profesional/o-nas
0
před 1559 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |