Avatar uživatele
zjentek

Vyrábí se maggi hydrolýzou?

A pokud ano, tak jakoukterou?

Zajímavá 0 před 3020 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Jak konkrétně se vyrábí pravé Maggi nevím, ale obecně se tekuté polévkové koření vyrábí hydrolytickým štěpením živočišných i rostlinných surovin, zejména keratinu, tvarohu, kaseinu, masové moučky, kvasnic, sojových bobů, rýže, obilných klíčku apod. Dále se mohou přidávat zeleninové, houbové a masové extrakty a řada dalších látek, třeba kyselina chlorovodíková, jedlá soda, aktivní uhlí apod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Janec

Pokut máte na mysli glutaman sodný( či kyselinu glutamovou) tak ten se vyrábí hydrolýzou různých bílkovin, nejčastěji z bílkovin kvasinek které se pěstují na méně kvalitních bramborách a jiných na škrob bohatých plodinách.(glutaman sodný se značně podílí na chuti těchto dochucovadel). Dříve se používal tuším sójový hydrolyzát.(kon­krétně maggi se vyrábělo podle původní receptury že sójových bobů, viz: https://cs.m.wi­kipedia.org/wi­ki/Maggi.

Upravil/a: Janec

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek