odhaduji … zaměřuji se na jinou oblast jazyka …
zagorkovat, babicárna, kinderhulán, afterpárty …
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 10Pro koho je otázka zajímavá? quentos, vagra, rynek878, iceT, Andělé, chudst, tom004, barnajka, dědapetr, anonym před 4879 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
zagorkovat
váhat, nemoci se rozhodnout, rozhoupat; vzniklo z “dělat Zagorku“
Příklad: “Nezagorkuj, vole, prostě s náma jedeš a basta.”
babicárna
pajzl, hospoda s hroznou kuchyní, kde se nedá dobře najíst; podobné babicovat
Příklad: “Tam nejdu, v té babicárně se nedá nic žrát.”
kinderhulán
člověk, který se svým blogováním pokouší napodobit kontroverzního bloggera Radka Hulána, nejznámejším představitelem tohoto živočišného druhu je Patrik Vogl (pvogl.cz)
http://cestina20.cz/slovnik/kinderhulan
Afterparty
Uvolněná zábava.
0 Nominace Nahlásit |
Nad slovníkem dnešní mládeže někdy žasnu i já, Kerberusi – a to jsem se k ní ještě nedávno mohla počítat :))
Jen ještě k té afterparty – pokud to ve slovníku mládeže nemá ještě nějaký jiný speciální význam, měl by tento výraz označovat party (seslošt, mejdlo), která obvykle následuje bezprostředně po nějaké větší kulturní akci (přeneseně: jakékoliv akci). Např. když hudební skupina uspořádá koncert s afterparty, znamená to, že po hudební produkci fanoušci ještě nemusí odcházet domů, ale můžou se zúčastnit párty „po“. Vstup bývá často zdarma a nebo zaplacený už v rámci „hlavní“ vstupenky. Uvolněná zábava trvá nezřídka do časných ranních hodin :))
0 Nominace Nahlásit |
Popravde ja jsem mlady a mimo afterparty jsem ty prvni tri nikdy neslysel.
zagorgovat – váhat, nemoci se rozhodnout, rozhoupat; vzniklo z “dělat Zagorku“. Příklad: “Nezagorkuj, vole, prostě s náma jedeš a basta.”
babicarna – pajzl, hospoda s hroznou kuchyní, kde se nedá dobře najíst; podobné babicovat. Příklad: “Tam nejdu, v té babicárně se nedá nic žrát.”
kinderhulan – člověk, který se svým blogováním pokouší napodobit kontroverzního bloggera Radka Hulána, nejznámejším představitelem tohoto živočišného druhu je Patrik Vogl (pvogl.cz)
afterparty – nejaka party, ktera se vyskytuje po nejake udalosti – koncertu, apod.
Zdroj: http://cestina20.cz/
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |