Avatar uživatele
zjentek

Dochází při pozvolném vysychání slupek citrusových plodů k výraznějšímu uvolňování jejich obsahu pesticidů do dužiny?

Čím déle se citrusové plody válí v kuchyni (kdy jejich slupka pomalu prosychá), tím více zdraví škodlivých látek z ošetření plodu se uvolní z kůry do dužiny?

(Jde o mou vlastní úvahu, na netu jsem o něčem podobném nečetl. Jaký je váš názor či poznatky?)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1755 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Myslím si, že ne. Je jen uvedené, že v suché či sušené kůře je stále pesticidů dost.

Podle vyjádření odborníka, to vypadá, , že se pesticidy dovnitř nedostanou,.

"Pesticidů se evidentně jen tak nezbavíme. Co s tím? V první řadě, přese všechno uvedené, ovoce umýt. Pokud možno citron oloupat a použít jen dužinu.

Samotnou kůru z běžného citronu raději nepoužívat. „Pokud je kůra po ošetření plodu oddělena a použita dále samostatně, mohou koncentrace reziduí v takovém produktu dosahovat opravdu vysokých hodnot. Z toho důvodu nelze doporučit kůru z ošetřených citrusů pro strouhání do pečiva, sušení ani kandování,“ zdůrazňuje prof. Hajšlová. "

https://www.vi­talia.cz/clan­ky/test-citronu-zbavime-se-omytim-pesticidu/

Testování kůry

https://www.pros­treno.cz/zdra­vi-a-diety/clanky/31832/Pes­ticidy-v-citrusove-kure-Omyti-nepomuze

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek