Čím déle se citrusové plody válí v kuchyni (kdy jejich slupka pomalu prosychá), tím více zdraví škodlivých látek z ošetření plodu se uvolní z kůry do dužiny?
(Jde o mou vlastní úvahu, na netu jsem o něčem podobném nečetl. Jaký je váš názor či poznatky?)
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1755 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím si, že ne. Je jen uvedené, že v suché či sušené kůře je stále pesticidů dost.
Podle vyjádření odborníka, to vypadá, , že se pesticidy dovnitř nedostanou,.
"Pesticidů se evidentně jen tak nezbavíme. Co s tím? V první řadě, přese všechno uvedené, ovoce umýt. Pokud možno citron oloupat a použít jen dužinu.
Samotnou kůru z běžného citronu raději nepoužívat. „Pokud je kůra po ošetření plodu oddělena a použita dále samostatně, mohou koncentrace reziduí v takovém produktu dosahovat opravdu vysokých hodnot. Z toho důvodu nelze doporučit kůru z ošetřených citrusů pro strouhání do pečiva, sušení ani kandování,“ zdůrazňuje prof. Hajšlová. "
https://www.vitalia.cz/clanky/test-citronu-zbavime-se-omytim-pesticidu/
Testování kůry
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, zjentek, independent
před 1755 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |