Avatar uživatele
paul1

Využíváte zbytků potravin pro další použití?

My některé zbytky, které jsou k tomu vhodné, použijeme v jiném pokrmu. Dnes jsme měli moravského brabce s bramborovým knedlíkem a zelím. Brambory zůstaly nějaké od včera, dnes jsem k nim přidal zbytek zelí a zítra udělám , po přidání
mouky a koření k večeři placky. 😉
Doplňuji o info pro Jiří Bohumil:
Nechtěl jsem nic objevovat, jen jsem byl zvědavý, jak vyplývá z otázky. A ještě dodám, že placka ze zbytku vařených brambor, i s přidáním zelí je chutnější, jako původní jídlo. Je to něco jako švýcarské r"osti.

Upravil/a: paul1

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz před 686 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

U nás se to dělává od nepaměti. Žádné jídlo se nikdy nevyhazuje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Ano, vše jedlé se snažíme znovu zpracovat. Pokud to nejde, dostanou to slepice.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Tos „objevil Ameriku“. U nás se nikdy nic z potravin nevyhodilo. Dobrá hospodyně i hospodář dokáží vše zužitkovat. Pouze dnešní doba a pitomé informace, hloupých lidí, třeba z i-netu, hodně lidí přesvědčuje, že dokonce i jídlo ohřívané není vhodné ke konzumaci. A oni tomu věří. Smích.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Malvína

Paule, u nás moc zbytky nezůstávají. Vařím tak, aby se vše hned snědlo. Moc nemusíme ohřívané pokrmy na druhý den. Výjimka jsou guláš nebo třeba svíčková na smetaně. Brambory, rýži a těstoviny vždy přesně odhadnu na počet porcí. Ale samozřejmě když na jedno jídlo potřebuji př. tuňák, mám jen velký a vezmu z něj půlku, tu druhou nevyhodím a další den vymyslím něco jiného, kam by se dal použít. Spíše se snažím eliminovat otevřená balení potravin, přísad.
Váš přístup je výborný, moc chválím a přeji dobrou chuť u placek 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Randomčlověk

U nás se stává, že jíme několik dní stejný oběd – bramborový salát jsme jedli asi týden v kuse a do dalších Vánoc už ho nechci ani vidět… Ale když zbydou potraviny, které už se moc jíst nedají, dáme psovi – ten si pochutná. Samozřejmě mu dáváme jenom potraviny, které pes může a neublíží mu…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ano. Dělám to celý život. Většinou se vše zužitkuje, snědlo se něco skončí v mrazáku.
Jen velmi výjimečně si pochutnají slepice mé kolegyně

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

A tak určitě. V tomto případě bych zachvátal do krámu pro trochu mletého hovězího trocha i s vepřovým a placky bych udělal z něho. A k tomu to zelí a brambory (;

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
df

Ne

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cappuccino

Rekla bych, ze kazda rodina, ktera vari, zbytky vyuziva.
U nas se malokdy neco vyhodi. Chodi k nam toulavy kocour a sousedi maji slepice.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Paul- my dokonce vaříme tak, že ne pouze porce na jedno jídlo, ale i třeba na tři. Takže vlastně místo dvou porcí (pro mne a manželku) i porcí šest. Tedy většinou mimo přílohy. Ty se dovaří jednoduše a snadno aktuálně. Pak „zbylé“ dvě porce do zip sáčku do mražáku, dvě do lednice do krabičky. Další den něco jiného, ale opět takto. No a třetí den dovaříme pouze přílohu a vezmeme dvě porce z lednice, ze dne prvního. Ty v mrazáku jsou uloženy na dny, kdy na ně dostaneme chuť. A s tím dalším jídlem z druhého dne obdobně. Pokud jde o přílohy (brambory, knedlík, těstoviny) tak se většinou dojí, v nějaké jednodušší úpravě, k večeři. A když už o tom mluvíme, tak z 80 % vaříme v automatickèm el. takovém hrnci. Praktické, rychlé, úsporné, bez odpouštění páry a hlavně nutnosti hlídání. Uvaří, přepne na přihřívání a jídlo drží teplé do doby použití.

Nový příspěvek