Výroba droždí:
připravuje se zkvašováním melasové zápary. Melasa se zředí s vodou,
sterilizuje se, aby se zničily všechny mikroorganismy. Droždí je zdrojem
vitamínu B, používá se rovněž ve farmaceutickém průmyslu. Skladuje se
při 4°-12°C v dobře větratelném prostředí.
Vlastnosti droždí
Aby kvasinky mohli dobře působit, musí mít k dispozici dostatek živin, to
je zkvasitelných cukrů.
Vady droždí – tmavá barva je známkou nezdravých kvasinek nebo přítomností mrtvých kvasinek.
Hnilobný pach – kvasinky byly napadeny hnilobnými bakteriemi. Takové droždí je závadné – nelze použít.
Pach po plísni – neodborné skladování v nečistých prostorech zamořených plísněmi.
Hořkost droždí – špatně proprané.
Mazlavé droždí – obsahuje mnoho vody a je snadno napadáno plísněmi a hnilobnými bakteriemi.
0 Nominace Nahlásit |
Z kvasinek. O nich si můžete něco přečíst tady:
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dro%C5%BEd%C3%AD#V.C3.BDznam_a_vyu.C5.BEit.C3.AD
Upravil/a: quentos
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5420 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |