Avatar uživatele
holčička

Z jakých surovin se vyrábí jojo bonbony?

Koukla jsme se ale nic jsme nenašla.
Doplňuji:
Dozvěděla jsme se že např.jak se zabije krvaa tak to slizske od kůže že prý se to dáva k výrobě bonbonů.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, Jahoda před 5320 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Obsahují tyto bonbóny želatinu? Pak si přečtěte, jak se želatina vyrábí.

Želatina je jednoduchou hydrolýzou získaný přírodní produkt ze zvířecích tkání.

Želatina se získává vařením kůží, pojivových tkání a kostí zvířat, nejčastěji prasat a hovězího dobytka. Používají se k tomu vedlejší produkty, t.j zbytky masného a kožedělného průmyslu (ano, gumoví medvídci mohou být vyrobeni z toho, co zbyde při výrobě bot vašeho souseda). Jako „přírodní“ látka je želatina v potravinářském průlmyslu hojně používána.

V čem se želatina používá?
Na výrobů želé – dortových polev, aspiků, gumových medvídků a podobných bonbónů, na zahuštění zmrzlin, jogurtů apod. Někdy I samotná – v potravinových doplňcích.

Proč ji výrobci používají?
Používá se velmi často, protože je to velmi laciné zahušťovadlo.

Existuje rostlinná nebo syntetická želatina?
Ne, pokud je někde uvedena ve složení želatina, vždy je živočišného původu. Želé ale lze vyrábět i z pektinu nebo agaru.

Jak lze želatinu nahradit?
Při vaření a v potravinách se místo želatiny používá pektin a agar. Narozdíl od želatiny, která je bílkovinného původu, jsou agar a pektin sacharidy.

Jsou opravdu gumoví medvídci živočišného původu?
Ano, ve většině případů jsou z vepřové želatiny. Mnozí vegetariáni to nevědí, nebo raději nechtějí vědět. V některých zdravých výživách lze opatřit i neželatinové gumové medvídky a podobné cukrovinky – čtěte ale pečlivě složení, některé jsou jen z bio želatiny, a ta je pochopitelně také z mrtvých zvířat, i když pocházejících z ekochovů.

Jak želatinu poznám ve složení potravin?
Až na některé výjimky je vyznačena na obale ve složení produktu. Je značena jako „želatina“. V zahraničí má někdy přiřazené i E – číslo E441. U nás je E 441 ale hydrogenovaný řepkový olej.

Do bonbónů Jojo se přidávají přírodní barviva. Ta jsou získávána výhradně z přírodních koncentrátů (broskvová šťáva, hrušková šťáva) a rostlinných extraktů (paprika, mrkev atd.).

Zdroj: http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:98GRwJhz4Y­AJ:www.vegspol­.cz/view.php%3Fcis­loclanku%3D2007010­023+z+%C4%8De­ho+se+vyr%C3%A1b%C3%AD+%­C5%BEel%C3%A9+do+­bonbonu&cd=9&hl=c­s&ct=clnk&gl=cz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Ingredience:
bonbóny JoJo – Marshmallow, citrónová šťáva, moučkový cukr

Zdroj: http://www.re­cepty.cz/recep­t.asp?id_recep­tu=JNKMMMLQM3&id_ka­tegorie=JNLQIR­H5&page=2

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
člověk

suroviny jsou důležité,ale rozhodný je spůsob výroby,který je patentován

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Panenko, podívala jsem se na odkaz. Je to recept na výrobu marcipánu, nikoliv bonbónů.

před 5320 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek