Koukla jsme se ale nic jsme nenašla.
Doplňuji:
Dozvěděla jsme se že např.jak se zabije krvaa tak to slizske od kůže že
prý se to dáva k výrobě bonbonů.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, Jahoda před 5320 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Obsahují tyto bonbóny želatinu? Pak si přečtěte, jak se želatina vyrábí.
Želatina je jednoduchou hydrolýzou získaný přírodní produkt ze zvířecích tkání.
Želatina se získává vařením kůží, pojivových tkání a kostí zvířat, nejčastěji prasat a hovězího dobytka. Používají se k tomu vedlejší produkty, t.j zbytky masného a kožedělného průmyslu (ano, gumoví medvídci mohou být vyrobeni z toho, co zbyde při výrobě bot vašeho souseda). Jako „přírodní“ látka je želatina v potravinářském průlmyslu hojně používána.
V čem se želatina používá?
Na výrobů želé – dortových polev, aspiků, gumových medvídků a
podobných bonbónů, na zahuštění zmrzlin, jogurtů apod. Někdy
I samotná – v potravinových doplňcích.
Proč ji výrobci používají?
Používá se velmi často, protože je to velmi laciné zahušťovadlo.
Existuje rostlinná nebo syntetická želatina?
Ne, pokud je někde uvedena ve složení želatina, vždy je živočišného
původu. Želé ale lze vyrábět i z pektinu nebo agaru.
Jak lze želatinu nahradit?
Při vaření a v potravinách se místo želatiny používá pektin a agar.
Narozdíl od želatiny, která je bílkovinného původu, jsou agar a pektin
sacharidy.
Jsou opravdu gumoví medvídci živočišného původu?
Ano, ve většině případů jsou z vepřové želatiny. Mnozí vegetariáni
to nevědí, nebo raději nechtějí vědět. V některých zdravých
výživách lze opatřit i neželatinové gumové medvídky a podobné
cukrovinky – čtěte ale pečlivě složení, některé jsou jen z bio
želatiny, a ta je pochopitelně také z mrtvých zvířat, i když
pocházejících z ekochovů.
Jak želatinu poznám ve složení potravin?
Až na některé výjimky je vyznačena na obale ve složení produktu. Je
značena jako „želatina“. V zahraničí má někdy přiřazené i E –
číslo E441. U nás je E 441 ale hydrogenovaný řepkový olej.
Do bonbónů Jojo se přidávají přírodní barviva. Ta jsou získávána výhradně z přírodních koncentrátů (broskvová šťáva, hrušková šťáva) a rostlinných extraktů (paprika, mrkev atd.).
0 Nominace Nahlásit |
Ingredience:
bonbóny JoJo – Marshmallow, citrónová šťáva, moučkový cukr
Zdroj: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNKMMMLQM3&id_kategorie=JNLQIRH5&page=2
4Kdo udělil odpovědi palec? kropitko, annas, anonym, elektrikář
před 5320 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
suroviny jsou důležité,ale rozhodný je spůsob výroby,který je patentován
0
před 5320 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |