Avatar uživatele
bricks

Zdravím, musí se Curry tepelně upravovat?

Doplňuji:
Ano jedná se o Kari. Myslel jsem to tak jestly je vhodné dát toto koření do pokrmu který není tepelně upravený.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3634 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Co myslíš slovem „curry“??

  1. jídlo – jde o ´něco´ (maso, zelenina…) v kořeněné omáčce, obvykle s rýží – neumím si představit, jak to připravit do chutného stavu bez tepelné úpravy, ale jedlé to bude i syrové
  2. koření – jde o směs koření (kurkuma, chillie, kardamom, koriandr, kmín…) – opět, jedlá je i syrová – ale proč by to kdo samotné jedl?

😉
Máš-li variantu C, upřesni dotaz.
Doplňuji:
K Doplnění – neuškodí, ale pravděpodobně se nerozvine celé chuťové spektrum koření. Jedlé to bude.
A – osobně raději kořením jednotlivými druhy zvlášť (´míchám´ si směs sám).

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Pokud myslíš kari, tak určitě nemusí.
Doplňuji:
Z hygienických důvodů je určitě jistější každé koření nechat s pokrmem projít tepelnou úpravou. Zejména pokud máš kari koupené na trhu někde v Kalkatě. Řada případných choroboplodných zárodků by se tím měla zničit, ale např.aflatoxiny teplem stejně nezničíš.

Upravil/a: Emefej

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dnb

A proč by mělo? Kari je směs koření a pokud vím, žádné koření nemusí být tepelně upravováno.
Doplňuji:
Samozřejmě podobně jak píše gecco, bude to zastudena takové planější, nevýrazné.

Upravil/a: dnb

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

není sice pravda, že by neexistovalo koření, který se musí tepelně upravovat, ale ve směsi kari koření nic z toho není ..i když receptů na něj je mnoho

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
karloskars4

Nutné to rozhodně není – vnímám kary v podstatě jako pepř. Používám ho při vaření omáček ale občas si jim jen tak posipu chleba.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek