Avatar uživatele
jirka F

Zkoušeli jste někdy jíst něco, co byste jinak nikdy nejedli?

Zdroj obrázku: Pixabay

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, paul1 před 1680 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Záludná otázka.
V podstatě bych řekl, že to, co bych nikdy nejedl, jsem nikdy nejedl, protože bych to nikdy nejedl.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hufnágl

Ano, je toho povícero:
jídlo z čerstvých hub, dršťky, jídlo se zapečeným sýrem, červenou řepu a spousta dalších.
Brrrr

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Už jsem někdy v minulosti odpovídala na stejnou otázku.

Místo olivového oleje jsem vyzkoušela sezamový, vůbec, ale vůbec mně nechutnal. Když jsem si jej přidala do salátu, cítila jsem chuť plísně. salát jsem vyhodila, domnívala jsem se, že jsem do salátu dala něco špatného. Zkusila jsem podruhé, salát chutnal stejně, tudíž jsem olej víc už nepoužívala.

V Penny jsem omylem koupila chléb s přidání mouky z cvrčku. Je suchý a drobivý, i když cvrčky nebylo cítit. Ale dávám přednost chlebu žitnému nebo ze špaldové mnouky,

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ano, špenát

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Rizoto s mořskými plody, chobotnici, psa.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

K čemu ti bude dobrý to vědět? Tak dobře… Z lokálních surovin nemám problém s ničím, co je k jídlu.
(Vyjma český fousek a tak, doufám, že si rozumíme.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Když byl hlad, snědl jsem všechno. Kromě medu, ten nesnáším.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Ano, před lety, když jsem byl u sestry ve Švýcarsku na návštěvě, jsme byli u jedněch jejích známých a ti dělali na večeři rizoto s chobotničkami. Zůčasnil jsem se jako divák i procesu vaření. Nebylo to až tak špatné,vzhled to mělo jako kuřecí. Tenkrát jsem to (ze slušnosti) snědl, ale dnes bych si to asi nedal
 🙂.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

An, s oleji musí být člověk opatrný. Mají specifické chutě. Tak třeba ostropestřecovým olejem je možno znechutit si kdejaký salát. Olej změní chuť i vůni. Stejně jako třeba jasmínová rýže bude za určitých okolností cítit po myšině. (;

před 1680 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Teď už to vím. Nejlepší je dýňový, ale je dost drahý. Moje známá používá sezmaový do čínských jídel.

Sezam mám ráda, takže sjem neodolala a koupila jsem si „sezamové máslo“ Tahini. To mně chutnalo.

Olej z ostropestřce, jsou požívala na žlučník, jen sám, nikam nedávala. Musela jsem s ním skončit, zvyšoval mně tlak.

Používám olej z černuchy (černého kmínu), který má hodně zdravotních účinků. Ale opět nedávám do jídla. Dám si lžičku jen tak.

před 1680 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek