Láká mě, že si ho udělám v nespočetných variantách z čerstvého, nebo mraženého ovoce a předpokládám, že bude lepší než z ovoce sušeného odněkud ze superhyper. Kromě zavařování – lze jej i konzervovat i v mrazáku?
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? GM, johana 56, marci1, da ny před 3009 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkoušela a je to skvělý způsob jak zužitkovat různé zbytky a
pozůstatky ovoce. Z čerstvého to jde nejlépe, z mraženého, respektive
rozmraženého, jsem to nezkoušela, ale asi to může jít také.
Obvykle se dává ovoce s cukrem 2:1, plus koření podle chuti. To se dá do
pekáče a nechá cca 2 hodiny péci na nižší teplotu (já dávám na
160°C). Po upečení se přendá do nahřátých čistých zavařévaček –
podobně jako marmeláda. Někdo tvrdí, že se to nemusí obracet vzhůru
nohama, ale rozhodně tomu tak neuškodíte. Pokud nemáte děti a nepočítáte
se spotřebou někým podměrečným, můžete do skleniček ještě přilít
něco navíc :)
Mražení pečeného čaje mě nenapadlo. Asi je to zbytečné, protože tím pečením, případně obrácením naplněných sklenic se to sterilizuje a vydrží to celkem dlouho. Ale v případě nedostatku skleniček tomu mražení asi neubliží.
0 Nominace Nahlásit |
Pečený čaj si vyrábím každý rok v různých variantách. Nezavařuji, po částečném zchladnutí před naplněním do skleniček přidávám rum, ale vzhledem k tomu že na cca 3 kg hmoty se dává 1 dl rumu, nezdráhala bych se můj čaj nabídnout i dětem. Nakonec – když čaj zaliješ horkou vodou, tak se alkohol odpaří. Do mrazáku bych pečený čaj určitě nedávala.
Upravil/a: GM
0
před 3008 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jednou jsem přidal zelený čaj do buchty a mělo to vynikající nenapodobitelnou chuť.
0
před 3003 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Neříká se tomu i punč, či to je zase něco jiného?
ta otázka zde už byla,koukni se do archivu,bo zadej vpravo do políčka
Dělám každý rok, vyzkoušela jsem různé varianty ze všech druhů
ovoce.
Podobně jako Nuk nuk jenom z čerstvých surovin a do skleniček. Vydrží
dlouho, zavařování není potřeba. Navíc směs po dopečení vylepším
rumem, griotkou…
Když dám horkou směs do skleniček pod omnia víčka, tak docela věřím, že zavařování už není třeba. Ale po zkušenostech s vydušenými hřiby, jsem tuto metodu opustil, protože po 3 měsících bylo po nich. Leda bych přidal do toho ovoce nějaký konzervant. Proto se ptám na zamražování, protože mi houby takto vydrží klidně i rok bez ztráty kvality.
Přidejte citónovou kůru. Jednak želíruje a také působí jako konzervant. K houbám bych jí teda nedávala, ale ovocnému pečenému čaji neuškodí :) Navíc ten čaj, když dáte do vyvařených sklenic ještě horký, tak je to v pohodě.
Houby zavařuji.
Do čaje dávám jenom hřebíček, skořici, badyán, citron.
Už se stalo, že sem tam nějaká prťavá sklenička byla za velkými
zastrčená dokonce dva roky a obsah byl výborný.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |