Avatar uživatele
Illines

Ahoj,mate v oblibe k priprave vareni Solamyl?

Do ceho vseho ho pouzivate ?Je zdravejsi nez mouka?Dik

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, hanulka11, anonym před 4380 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

1.přidávám ho při přípravě bramborových knedlíků a hotové šišky těsta před vařením v něm obaluji
2.obaluji v něm maso nakrájené na nudličky, před přípravou číny /před opečením /
3. mám pár receptů na moučník a bábovku, kde se používá místo mouky
moučníky jsou chutné jemné , pro ty co mouku nemohou je to dobrá náhražka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Myslím si, že zaměnit mouku za Solamyl není možné. Jedná se o bramborový škrob, který se sice používá k podobným účelům jako mouka, ale výsledek je dost odlišný. Na př. k zahuštění omáček je vhodný do „Číny“, ale do našich omáček ne a místo mouky k pečení moučníků lze použít, ale zas je výsledek trochu jiný než z mouky. Solamyl přidávám i do bramborového těsta, nebo do tvarohové náplně buchet.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Solamyl je škrob, Dá se z něj uvařit škrob na škrobení prádla, udělat pudink. Pro lepší chuť a barvu se do mléka přidal žloudek..To nám dělávala maminka když nebyly pudinkové prášky k sehnání. Na Německou specialitu zvanou klouzáky se v něm obalují bramborové knedlíky nebo šišky Obalují se v něm masové nudličky před opečením.Nebo kuličky z mletého masa.Zahuštění omáček a polévek.Přidává se do těsta na sušenky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BANAN93

Babka ho přidává do číny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

Hanulko, kdybych chvíli počkala, mohla jsem si ušetřit psaní a jen kliknout na paleček 🙂

před 4380 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek