Za mě jednoznačně krystal, mám raději větší kousky cukru. :DD
Díky za odpovědi. :)
(PS: Palce dám až zítra. :))
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, annas, johana 56, redy před 3255 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jiné
Osobně čaj ani kávu cukrem nesladím, návštěvy volí většinou
třtinový.
Jinak na pečení (kromě vánočního cukroví) a vaření používám cukr
krupici.
Rozdíl mezi krystalem a krupicí už není tak výrazný jako kdysi. Výroba
jemnějšího cukru podstatně zkracuje technologické časy a odběratelům
vyhovuje snadnější rozpustnost :)
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Samotný cukr nejím – a ke slazení je mi to skoro fu©k…
😉
Upravil/a: gecco
5Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, Frogman, briketka10, chachar1922, hadi.ce
před 3255 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Je to bílá zrádná a návyková mrcha, nesladím
Upravil/a: anonym
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Krystal
Ať už sladím nebo ne, občas prostě doma cukr stejně potřebuju.
A líbí se mi víc krystal.
Jenomže ten je poslední roky skoro krupice.
Krystaly jsem už hodně dlouho neviděla.
0 Nominace Nahlásit |
Krupici
4Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Frogman, gecco, anonym
před 3255 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Čaj nesladím, do kávy lžičku krupice nebo krystalu, do těsta je
to většinou také jedno; do salátů (některých), piškotového (nebo
třeného) těsta a do krémů moučku…
Upravil/a: ivzez
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Nic si nesladím. Jaký druh používá v kuchyni maželka netuším.
Upravil/a: Emefej
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Je mi to vcelku jedno hlavně, že je čím sladit, ale je fakt, že kostkama chleba se sádlem jen tak nepocukruji, na to je nejlepší moučka.
0 Nominace Nahlásit |
Jiné
Na pečení moučníků a vaření používám a mám raději jemnější
krupici.
V dětském věku jsem sladila čaj, bílou kávu a kakao kostkovým
cukrem.
Kávu nikdy nesladím.
Některé čaje sladím .pouze medem.
0 Nominace Nahlásit |
mně určitě nechybí, napsala jsem očko s haáčkem, jelikož se jedná o cukr, který je sladký a neškodí…
Hodně zjednodušeno..
Cukr se třídí na hrubý a jemnější krystal, krupici a očko (podobné
písku)), které je nejjemnější.
Dříve se používalo jen pro zpětné využití ve výrobě, na
zahušťování varů a tvorbu zrna cukru.
Při současných požadavcích na drobnější cukr je mícháno s krupicí,
proto občas můžete zjistit rozdíl v jemnosti krupice :)
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |