Doplňuji:
Jde mi o to, že chci s kamarádem, rovněž s amatérským řezníkem,
ukázat široké veřejnosti " výrobu zabijačkových dobrot " , které by byly
vyrobeny z prasete, koupeného na jatkách, které jsou pod veterinárním
dohledem, ale nikde jsem nenarazil na to, že je to zakázané!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, franku, Sůwa, redy, gagaga před 3989 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
U nás ne, ale ve městě Mohelnice, kde bydlí příbuzní, se opakovaně koná zabíjačka. Náměstí ožije. Jednou jsem se byla podívat. Jenže jsem žlučníkář, takže si dobroty musím odpustit.
Letos propukne 15.. prosince. Upoutávka v odkazu.
http://www.mu-mohelnice.cz/tradicni-18-cechovni-zabijacka/d-217709
0 Nominace Nahlásit |
Bydlím od mládí na druhém místě, ale ani v jednom bydlišti nebyla
nikdy veřejná zabíjačka.
Ale za komunistů v prvním bydlišti dělali Sokolové vepřové hody spojené
s taneční zábavou v kulturním domě.Prase se zabíjelo na jiném místě a
maso a jitrnice se už dělaly v tom kulturním domě (všechno se převáželo
autem).
Jestli to tedy byla veřejná zabíjačka, tak to nevím, protože lidi už
dostávali v kuchyni hotové jídlo aniž by viděli jak se to připravuje.
Je zajímavé, že tenkrát to nikomu nevadilo, že je to nehygienické (každý
to věděl jak se to dělá), dneska toto Evropská unie zakazuje (repektive
nařizuje co všechno se MUSÍ u toho dodržovat).
Doplňuji:
Doplňuji po tvém doplnění.Ono to zakázané není, ale budeš mít
opletačky s hygienou (pokud by se někdo z nich tam ukázal, nebo někteří
lidé by ji zavolali).Musíš mít povolení od veterináře )prohlídnutí
prasete před porážkou, zrovna tak maso musí být prohlídnuto od něho),
pracovat ve sterilním prostředí (čili vykachlíčkovaná místnost), špalek
na bourání masa musí být z plastu, ne ze dřeva, dělání jitrnic apod.
musí probíhat ve sterilním prostředí atd.Prase musí být zabito humánním
způsobem, žádné bouchání sekerou atd.Žádné vaření masa na otevřeném
ohni (kotel pod který se přikládá) atd.Je toho tolik, že se člověk na to
rději vykašle než by toto všechno absolvoval.
Nevymýšlím si, TOTO VŠECHNO JSOU NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ UNIE.
Víte, EU nám zakazuje i z domácích zabíjaček dávat výslužku
sousedům, protože to není maso zkontrolované veterinářem.
Takže pokud tyto všechny podmínky splníte, není problém udělat
zabíjačku pro lidi, v opačném případě budete mít oba problém
s hygienou a pokutami.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Nebývám krutá, ale odpověď se mi přímo vnucuje – moje bydlište totiž je Praha – Hradčany. Tady kdyby byla zabíjačka… ☹
0 Nominace Nahlásit |
Ano bývá.U nás bude 7.12. pod záštitou TJ na fotbalovém stadionu a
14.12. tradiční na náměstí,podporovaná MÚ při příležitosti
vánočního jarmarku.Už se těším na dobroty přímo z kotle.
Doplňuji:
Nezbytné je zajištění pomocníků s platným průkazem „pracovník
v potravinářském průmyslu“,povolení HS a MÚ.
Upravil/a: johana 56
0 Nominace Nahlásit |
u nás na vesnici ano,dokonce to dělá strejc,protože tam máme
velkostatek.
Prasata jsou pod veterinárním dohledem a jsou pravidelně vyšetřována zda
nemají něco co nemají mít,takže je zdravé a nezávadné.
zakázané to není nebo o tom aspoń nevím, ale musíš splnit určitá
pravidla.Hlavně co se týče hygieny.
Doplňuji:
spíš by mě zajímalo proč vždycky nějaký expert tahá politiku i do
otázek co s ní nemají nic společnýho.
Upravil/a: honza19hk
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3988 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
veřejná zabijačka jednou bude na každé radnici. Je to jen otázka tlaku
a času. Tlak a čas ,)
Doplňuji:
zeptej se u vás na radnici a udělej to veřejně u vás
Upravil/a: zjentek
0
před 3989 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ještě jsem zapomněl napsat…HYGIENA POŽADUJE ZDRAVOTNÍ PRŮKAZ VŠECH,
KTEŘÍ DĚLAJÍ S MASEM.
Ale to jak kdy. Pokud najdou nějakou chybu dříve, tak dávají pokuty jen za
tu chybu, pokud nic nenajdou, tak si vymýšlejí stále další výmysly
(třeba jestli se maso myje v nezávadné vodě).
Sůwa, Ty jsi pro kanibalismus ? 😁
To tedy ne, ale mne inspirovalo to slovo „zabíjačka“. Tímto se tedy všem na Hradčanech omlouvám 🙂
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |