Ano, dá se použít i obyčejná hladká mouka. Domácí pekárna Vám
dává neuvěřitelné množství možností, jaký chléb si upéct. Pokud
přimícháte do hladné mouky klíčky, vločky, pohanku, otruby, různá
semínka, nebo koření, získáte výborný chléb a rozhodně Vám nebude
připadat jako klasický toustový. Tady opravdu platí, že fantazii se meze
nekladou.
Pokud jde o moji zkušenost, tak zadělávám chléb v domácí pekárně,
nechám ho tam vykynout, ale nejvíc mi chutná, když ho potom nechám dokynout
na lince a upeču ho v troubě. Takovou kůrčičku pekárna
prostě neumí.
0 Nominace Nahlásit |
Pouřívá se i běžná mouka. Ten chleba je potom bílý, a trochu odlišné chuti. Na netu najdeš spousty receptů. Z běžné mouky jsou výborné bagetky, pokud je tvoje pekárna umí.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, suaeda, briketka10
před 4687 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A protože dietologové nemají rádi bílé pečivo, dal bych do mouky
trochu mouru, aby chlaba byl tmavší.
Mimochodem – vaření, pečení apod., je tak nějak i tvůrčí činnost.
Tak proč jednou si nezkusit nový recept na základě svých pokusů
a omylů.
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s <ocko> – upect chleba klasicky. Ale i ta trouba není ok. Není docíleno pořádné zapařování párou při začátku pečení jako v klasické peci. Kdo dělal v pekárně ví o čem mluvím. Sám jsem to dříve zkoušel z klasického žitného kvásku (dnes jej těžko seženete) a normální žitné mouky, která je rovněž špatně k sehnání. Ale hotový čerstvý chleba jak jej pekli naši předci ze žita, s přidáním kmínu a osolené vody to je pochoutka.
0 Nominace Nahlásit |
Jojo, jde to. Jednou jsem to zkoušela a nebylo to vůbec špatné. Jen tak mimochodem, jestli můžu mít jeden tip, tak před časem jsem narazila na stránku, kde mají spoustu receptů právě pro domácí pekárny: http://recepty-domaci-pekarna.info/ Sama už jsem jich pár zkoušela a super. Třeba se vám to bude hodit. :)
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |