Mám tu výhodu, že cibule mně voní a nebrečím 😉
Jinak na ruce se dá úspěšně použít citron, pusu propláchnot mlékem, ale
nevím jestli to dnešní mlíko funguje 😁
Doplňuji:
Jó, kudlu průběžně namáčím do vody, dělala to tak babička, ale proč,
to nevím 😁
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
Cibule
Cibule je základ. Bez ní se nedá uvařit téměř nic. Jen kdyby při
krájení tak nenutila k pláči. Této nepříjemnosti se zbavíte tak, že
cibuli předem nahřejete v teplé troubě.
Cibulový zápach z úst odstraníte, když vypijete trochu mléka. Ruce od
cibule si zase opláchněte octovou vodou, nebudou pak cítit.
Jde vám cibule (ale i česnek) špatně sloupnout? Ponořte je na tři minuty
do studené vody. Slupka zvláční, netrhá se a sloupnete ji raz dva.
Nikdy cibuli nestrouhejte na plechovém struhadle. Stykem s kovem totiž
hořkne.
0 Nominace Nahlásit |
Dobré typy -iv- 🙂 Často o takových věcech taky přemýšlím, zvlášť když dělám maďarský guláš…půl kila cibule je strašně smutná věc…:-D
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4873 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
0
před 4873 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |