Avatar uživatele
štamgast

Čím to je že plíseň na sýrech je ušlechtilá a dá se jíst ale na uheráku ne?

Doplňuji:
Já neříkám že prospívá, to máte, mosoji, asi vlčí mlhu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4016 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Je to tím, že se jedná o rozdílné druhy plísní

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

A jste si jisti že plíseň na sýrech prospívá lidskému zdraví ? Čím že to prospívá ?
Doplňuji:
Jíst se dají všechny plísně.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cz

Plíseň na Uherském salámu je lidskému zdraví prospěšná a dá se přirovnat k jogurtu.
Hledat: http://is.muni­.cz/th/142568/lf_b/PRO­BIOTIKA_BAKALAR­SKA_PRACE.doc

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Na plísních je možno jako na všem najít klady a zápory. Jako příklad bych uvedl penicilín. Plíseň na sýrech je nositelem chuti sýra. Uherák získává svou jedinečnou chuť povlakem plísně na povrchu salámu kterou získá v sušárnách.Plíšeň na Nivu se „vyrábí“ na chlebu, který po prostení plísní se suší a mele.A roztokem se doslova očkuje, tvarohový základ.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek