Cibulku osmahnu na másle do zlatova,pak přidám nakrájené,očištěné
houby,kmín,pepř,sůl,případně houbové koření a dusím pod
pokličkou,kontroluji,aby se to nepřipálilo,případně přiliji trochu
vody,když jsou houby dostatečně měkké,tak si rozšlehám v hrnečku
vajíčka,které trochu osolím,naleji na houby a míchám dokud vejce
nestuhnou. Dám si k tomu pečivo,nebo chleba namazaný máslem.
Doplňuji:
čím více druhů hub,tím lepší
Upravil/a: kropitko
0 Nominace Nahlásit |
Já do houbové smaženice cibuli nedávám.Ale jinak postup je vždy stejný.A houby dusím max.20 minut,protože čím déle se houby dusí,tak tím jsou tvrdší.A já mám ráda když houby pěkně křupou,ne když jsou oslizlé.Vajec nedávám moc,aby nepřebily chuť hub.
0 Nominace Nahlásit |
Jako Kropítko.Osmahnu cibuli na oleji,přidám houby kmín a sůl a
minimálně hodinu dusím.Hříbky,křemenáče,modráky a kozáky déle.Pak
dám vajíčka podle toho kolik je hub a dosolím podle chuti.Nechte si chutnat
u nás je na houby zima,tak si musíme ještě počkat.
Doplňuji:
Tak s krupicí to pane Miroslave nebude smaženice,ale houbová kaše.Je to
zajímavé,ale nikdy by mě to nenapadlo.Když je hub méně tak dám víc vajec
a najíme se všichni.No,fantazii se meze nekladou…
Upravil/a: martina1
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst
před 5300 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přesně tak, jak říká Kropítko.
Jen jeden poznatek si neodpustím zde nesdělit: Jednou jsem slyšel, že někdo
zahušťuje navíc krupicí. Prý aby toho bylo dost. Takže buď dělám
smaženici z hub nebo se na to můžu vys… To je to samé, jako bych do
jiných jídel dával něco, aby toho bylo víc. Má to být smaženice z hub a
ne smaženice z krupice. Takže houby a vajíčko.
0 Nominace Nahlásit |
Mě jednou poradila babička,atˇ dáme místo vajec strouhanou cihlu (sýr )Pravda,je to smaženice trošku nákladnější,ale zato nemá chybu.Ale vejce jsou vejce.
0 Nominace Nahlásit |
Tak jste mi nadělali chutě tak se půjdu podívat do lesa jestli něco neroste.
0 Nominace Nahlásit |
Take mi delate chute,ale kolem domu jsem nasel jen par suchohribu – „babek“ a tak je jen susim.Dobrou chut vsak vsem.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na tom jak dlouho je dusíte přípdně trochu podlejt.Mně se nikdy po vydušení vody na pánvi nestalo že by byly tvrdé. Dobrou chuť
Martino, krupice se do hub kdysi přidávala, aby se pokrm nastavil.
Dělávala to moje babička, pamatuji si to z dětství. Ale
určitě nepřevládla chuť krupice, pokrm voněl houbami. Nedávalo se tolik
vajec. Já občas dělám z krupice zapékaný hubník.
Ano Annas,mate pravdu-znam to take od babicky a delavala je na sadle.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |