Avatar uživatele
iwetax

Jak děláte smaženici z hub?

nám se totiž smaženice z lesních hub nikdy nepovede. Houby jsou tvrdé.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, Jahoda, anonym, Molos, flodur před 5300 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Cibulku osmahnu na másle do zlatova,pak přidám nakrájené,očištěné houby,kmín,pep­ř,sůl,případně houbové koření a dusím pod pokličkou,kon­troluji,aby se to nepřipálilo,pří­padně přiliji trochu vody,když jsou houby dostatečně měkké,tak si rozšlehám v hrnečku vajíčka,které trochu osolím,naleji na houby a míchám dokud vejce nestuhnou. Dám si k tomu pečivo,nebo chleba namazaný máslem.
Doplňuji:
čím více druhů hub,tím lepší

Upravil/a: kropitko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Džanička

Já do houbové smaženice cibuli nedávám.Ale jinak postup je vždy stejný.A houby dusím max.20 minut,pro­tože čím déle se houby dusí,tak tím jsou tvrdší.A já mám ráda když houby pěkně křupou,ne když jsou oslizlé.Vajec nedávám moc,aby nepřebily chuť hub.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
martina1

Jako Kropítko.Osmahnu cibuli na oleji,přidám houby kmín a sůl a minimálně hodinu dusím.Hříbky,kře­menáče,modráky a kozáky déle.Pak dám vajíčka podle toho kolik je hub a dosolím podle chuti.Nechte si chutnat u nás je na houby zima,tak si musíme ještě počkat.
Doplňuji:
Tak s krupicí to pane Miroslave nebude smaženice,ale houbová kaše.Je to zajímavé,ale nikdy by mě to nenapadlo.Když je hub méně tak dám víc vajec a najíme se všichni.No,fantazii se meze nekladou…

Upravil/a: martina1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

Přesně tak, jak říká Kropítko.
Jen jeden poznatek si neodpustím zde nesdělit: Jednou jsem slyšel, že někdo zahušťuje navíc krupicí. Prý aby toho bylo dost. Takže buď dělám smaženici z hub nebo se na to můžu vys… To je to samé, jako bych do jiných jídel dával něco, aby toho bylo víc. Má to být smaženice z hub a ne smaženice z krupice. Takže houby a vajíčko.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
roxy52

Mě jednou poradila babička,atˇ dáme místo vajec strouhanou cihlu (sýr )Pravda,je to smaženice trošku nákladnější,ale zato nemá chybu.Ale vejce jsou vejce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
oskar

Tak jste mi nadělali chutě tak se půjdu podívat do lesa jestli něco neroste.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
FOG

Take mi delate chute,ale kolem domu jsem nasel jen par suchohribu – „babek“ a tak je jen susim.Dobrou chut vsak vsem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Záleží na tom jak dlouho je dusíte přípdně trochu podlejt.Mně se nikdy po vydušení vody na pánvi nestalo že by byly tvrdé. Dobrou chuť

před 5272 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Martino, krupice se do hub kdysi přidávala, aby se pokrm nastavil. Dělávala to moje babička, pamatuji si to z dětství. Ale
určitě nepřevládla chuť krupice, pokrm voněl houbami. Nedávalo se tolik vajec. Já občas dělám z krupice zapékaný hubník.

před 5299 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ano Annas,mate pravdu-znam to take od babicky a delavala je na sadle.

před 5299 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek