Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany
působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází
z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta),
dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá jako přísada
do dezertů (např. tiramisu) a dortů.
viz link:
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mascarpone
0 Nominace Nahlásit |
Druh jemného sýra,který se hodně používá jako součást v různých jídlech.Dá se jíst i samostatně.
Zdroj: život v kuchyni
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5332 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mascarpone je krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany, místem jeho původu je Lombardie. Slovo „mascherpa“ v tamním nářečí označovalo tvarohový sýr ricotta, extrahovaný dvojitým vařením ze zakysaného mléka – podmáslí, název ricotta zase pochází z latinského „recocta“, což znamená převařeno, nebo vařeno nadvakrát. Dnes se novodobé mascarpone vyrábí pod stejným názvem po celé Itálii.
Mascaropne se rychle kazí, proto se nejčastěji vyrábí v zimním období, u nás jej můžeme koupit v obchodě, nebo připravit doma, což není až tak extrémně složité. Stačí ohřát 1 litr smetany na cca. 90°C, přidat 5 ml kyseliny citrónové, nebo odpovídající množství citrónové šťávy a směs pomalu promíchávat po dobu 10 minut, dokud se smetana nesrazí. Vzniklou sýrovou směs následně necháme odkapat v utěrce.
Zdroj: http://www.pohodovazena.cz/3412/dnes-na-taliri-ovocne-tiramisu/
0
před 5332 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |