Avatar uživatele
anonym

Co je mascarpone?

co je mascarpone a kde se použivá při vaření

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5362 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
rynek878

Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá jako přísada do dezertů (např. tiramisu) a dortů.
viz link:

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Mas­carpone

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal

Druh jemného sýra,který se hodně používá jako součást v různých jídlech.Dá se jíst i samostatně.

Zdroj: život v kuchyni

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
panenka

Mascarpone je krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany, místem jeho původu je Lombardie. Slovo „mascherpa“ v tamním nářečí označovalo tvarohový sýr ricotta, extrahovaný dvojitým vařením ze zakysaného mléka – podmáslí, název ricotta zase pochází z latinského „recocta“, což znamená převařeno, nebo vařeno nadvakrát. Dnes se novodobé mascarpone vyrábí pod stejným názvem po celé Itálii.

Mascaropne se rychle kazí, proto se nejčastěji vyrábí v zimním období, u nás jej můžeme koupit v obchodě, nebo připravit doma, což není až tak extrémně složité. Stačí ohřát 1 litr smetany na cca. 90°C, přidat 5 ml kyseliny citrónové, nebo odpovídající množství citrónové šťávy a směs pomalu promíchávat po dobu 10 minut, dokud se smetana nesrazí. Vzniklou sýrovou směs následně necháme odkapat v utěrce.

Zdroj: http://www.po­hodovazena.cz/3412/dnes-na-taliri-ovocne-tiramisu/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek