Na tuto otázku se tu odpovídalo a üž snad stokrát. Domnívám se, že když neumíte použít lištu k vyhledávání, že je Vám prd platný, že budete vědět co je mascarpone,,protože se zřejmě nezvládnete ani najíst.
0 Nominace Nahlásit |
Na tuto otázku jsem zde už jednou odpovídala
Mascarpone je krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany, místem jeho
původu je Lombardie. Slovo „mascherpa“ v tamním nářečí označovalo
tvarohový sýr ricotta, extrahovaný dvojitým vařením ze zakysaného
mléka – podmáslí, název ricotta zase pochází z latinského
„recocta“, což znamená převařeno, nebo vařeno nadvakrát. Dnes se
novodobé mascarpone vyrábí pod stejným názvem po celé Itálii.
Mascaropne se rychle kazí, proto se nejčastěji vyrábí v zimním
období, u nás jej můžeme koupit v obchodě, nebo připravit doma, což
není až tak extrémně složité. Stačí ohřát 1 litr smetany na cca.
90°C, přidat 5 ml kyseliny citrónové, nebo odpovídající množství
citrónové šťávy a směs pomalu promíchávat po dobu 10 minut, dokud se
smetana nesrazí. Vzniklou sýrovou směs následně necháme odkapat
v utěrce.
http://www.odpovedi.cz/otazky/ co-je-mascarpone-3
0 Nominace Nahlásit |
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá jako přísada do dezertů (např. tiramisu) a dortů.
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mascarpone
4Kdo udělil odpovědi palec? panenka, rynek878, flodur, elektrikář
před 5155 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |