Avatar uživatele
Nikkol

Co je víc nezdravé , bílá bouka nebo škrob?

Např. na zahuštění omáček
Doplňuji:
samozřejmě myslím bílá mouka 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, dědapetr, Banshee před 4936 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

U nás se nejvíce používá škrob bramborový a kukuřičný. Je zdravější než bílá mouka. Pro jistotu jsem se ještě podívala na stránku s dietami a je uvedeno, že „podávání škrobu člověku má dietetický, výživový a energetický význam, neboť v organismu je postupně odbouráván až na glukózu“.

Bílá mouka obsahuje pšeničký škrob a lepek. Na povrchu střeva vytvoří jakýsi lepkavý šlem a zabraňuje vstřebávání živin.

Je pravda, že pokrm zahuštěný škrobem není příliš vábný.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Já to beru z pohledu diabetika.
Prakticky je to jedno.Bílá mouka je prakticky jen škrob a lepek z vnitřku zrna, zahleňuje organismus, zalepuje střeva.Když zahustíme moukou je to chutnější a škrobem vznikne taková pudinková hmota která nevypadá dobře a stejně tak chutná.Bílou mouku nahraďte špaldovou nebo pšeničnou a žitnou celozrnnou mouku.
http://www.zi­jemenaplno.cz/Clan­ky/a671-Tradicni-cukrovi-netradicne.aspx

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek