U nás se nejvíce používá škrob bramborový a kukuřičný. Je zdravější než bílá mouka. Pro jistotu jsem se ještě podívala na stránku s dietami a je uvedeno, že „podávání škrobu člověku má dietetický, výživový a energetický význam, neboť v organismu je postupně odbouráván až na glukózu“.
Bílá mouka obsahuje pšeničký škrob a lepek. Na povrchu střeva vytvoří jakýsi lepkavý šlem a zabraňuje vstřebávání živin.
Je pravda, že pokrm zahuštěný škrobem není příliš vábný.
0 Nominace Nahlásit |
Já to beru z pohledu diabetika.
Prakticky je to jedno.Bílá mouka je prakticky jen škrob a lepek z vnitřku
zrna, zahleňuje organismus, zalepuje střeva.Když zahustíme moukou je to
chutnější a škrobem vznikne taková pudinková hmota která nevypadá dobře
a stejně tak chutná.Bílou mouku nahraďte špaldovou nebo pšeničnou a
žitnou celozrnnou mouku.
http://www.zijemenaplno.cz/Clanky/a671-Tradicni-cukrovi-netradicne.aspx
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |