Avatar uživatele
pechota

Co s přesoleným uzeným z vlastního uzáku?

Jedná se o uzený bůček, který se podařilo při nakládaní do laku přesolit.
Prosíl bych jiný postup, než převařit ve vodě, kdy ono maso ztrácí chuť.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, briketka10, marci1 před 3977 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

nemám žádné zkušenosti,
ale tady radí namočit maso
do mléka..
http://forum.ip­hone.cz/viewto­pic.php?f=7&t=3­8336
Doplňuji:
když je ho málo dá se
použít do těchto jídel :)

http://www.prima-recepty.cz/vyh­ledavani/?s=p%C5%9­9esolen%C3%A9+u­zen%C3%A9+maso

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jádrohlod

A co přidávat do nějakého jiného jídla a to nesolit ? Namátkou : karbanátky či mletý řízek , pomazánky a tak podobně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Nemám to vyzkoušené, ale namočit tak na 1/2 hod. do mléka.
http://tipy.va­reni.cz/vychy­tavky/presole­ne-uzene-maso/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Při představě, kolik soli maso vstřebá hned při nasolení, se mi zdá, že jsi bůček zkoušel (chutnal) teplý, kdy chutě jsou trochu odlišné než po jeho vychladnutí. Nepanikař.
Důležité je, k jakému účelu hodláš bůček dále používat. Pokud ho chceš jíst samostatně k pečivu, tak to vyřeší krájení na tenčí plátky. Na zálivku na salát, pod smažená vejce a do všech jídel ho můžeš používat bez nejmenších problémů a bez dalšího „odsolování“. Kdybys ho chtěl zavařovat, tak také nebudeš mít žádný problém navíc.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek