Buď je pomlít na prášek a používat jako koření, nebo je den předem namočit do vody, ze které budeš dělat polívku nebo omáčku. Vodu samozřejmě nezcedit a nevylévat. Pokud chceš použít houby pod pečené maso, pak použít co nejmenší množství vody. Já jsem sušení hub už dávno zavrhl, protože je to dost pracné, ztrácí se vůně i chuť. Za nejefektivnější považuju nakrájené houby podusit na sádle a se solí, až ztratí 1/2 – 3/4 objemu (podle toho jak jsou houby vodnaté). Pak je dát do vaniček, nebo jen do mikrotenových sáčků a šup s tím do mrazáku. Získáš tak nadávkovaný univerzální polotovar na cokoliv, který vydrží klidně i 1/2 roku.
0 Nominace Nahlásit |
Mamka je normálně v polévce nechala vařit. do některých dalších jídel krátce rozdusila, pak i s tou vodou vmíchala…
0
před 1965 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vypadá to, že víc informací najdeš na internetu, než tady. Já taky
nejsem moc kuchař, normálně je dávám do polévek, pod maso při pečení,
nebo do rizota. Prakticky jdou skoro do všeho, ale je potřeba je vařit aspoň
30–40 minut. Zvlášť, když je nemáš dopředu namočené. Takže když je
vaříš třeba spolu s těstovinami, tak těstoviny k nim přisypat až po
půl hodině, nebo ještě dýl.
Sušení se mě osvědčilo na sušičce ovoce. Na těch 8–9 roštů se toho
vydá hodně a je to suchý za pár hodin. Za den uděláš víc dávek. https://www.google.com/search?q=su%C5%A1i%C4%8Dka+ovoce&rlz=1C1CHBH_csAT780AT780&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi8t53Jpu7jAhXGw8QBHSKoAQ0Q_AUIEigC&biw=1366&bih=608#imgdii=UFPx26qIKbsjuM:&imgrc=4SBCtYruY4lL8M:
0
před 1965 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |