Avatar uživatele
Mirdas

Co se sušenými houbami?

Jak připravujete k dalšímu pokrmu sušené houby?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 1935 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Buď je pomlít na prášek a používat jako koření, nebo je den předem namočit do vody, ze které budeš dělat polívku nebo omáčku. Vodu samozřejmě nezcedit a nevylévat. Pokud chceš použít houby pod pečené maso, pak použít co nejmenší množství vody. Já jsem sušení hub už dávno zavrhl, protože je to dost pracné, ztrácí se vůně i chuť. Za nejefektivnější považuju nakrájené houby podusit na sádle a se solí, až ztratí 1/2 – 3/4 objemu (podle toho jak jsou houby vodnaté). Pak je dát do vaniček, nebo jen do mikrotenových sáčků a šup s tím do mrazáku. Získáš tak nadávkovaný univerzální polotovar na cokoliv, který vydrží klidně i 1/2 roku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Mamka je normálně v polévce nechala vařit. do některých dalších jídel krátce rozdusila, pak i s tou vodou vmíchala…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
EKSOT123

Vypadá to, že víc informací najdeš na internetu, než tady. Já taky nejsem moc kuchař, normálně je dávám do polévek, pod maso při pečení, nebo do rizota. Prakticky jdou skoro do všeho, ale je potřeba je vařit aspoň 30–40 minut. Zvlášť, když je nemáš dopředu namočené. Takže když je vaříš třeba spolu s těstovinami, tak těstoviny k nim přisypat až po půl hodině, nebo ještě dýl.
Sušení se mě osvědčilo na sušičce ovoce. Na těch 8–9 roštů se toho vydá hodně a je to suchý za pár hodin. Za den uděláš víc dávek. https://www.go­ogle.com/sear­ch?q=su%C5%A1i%C4%8Dka+o­voce&rlz=1C1CH­BH_csAT780AT780&sou­rce=lnms&tbm=is­ch&sa=X&ved=0a­hUKEwi8t53Jpu7jAh­XGw8QBHSKoAQ0Q_A­UIEigC&biw=1366&b­ih=608#imgdii=UF­Px26qIKbsjuM:&im­grc=4SBCtYruY4lL8M:

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jackyn

Do polévky ideální :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek