Bylo to v jednom díle v Simpsnech >> Rocktober, Blovember.. je to určitě nějaká slovní hříčka, ale na rozdíl od Rocktoberu se u Blovemberu nechytám.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3745 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bluestopad? Tedy pokud i zbytek těchto předělávek měsíců obsahují narážky na hudební styly.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym, Nazdar Bazar
před 3745 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Zhulený Listopad ? od slova foukat,vanout.
Doplňuji:
quentos: To by smysl dávalo.
Upravil/a: Nazdar Bazar
0
před 3745 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jde o fór. Pointa záleží na kontextu. Například přednáška o zakládání rodiny se může konat on sextember 5., tedy pátého páří. Asi s tím začali moderátoři Kevin a Bean. Blovember – jistě z blow+november – tedy ufoukanec.
0
před 3745 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
quentos: to nebude ono, myslím že s hudbou to nebude mít nic společnýho, spíš je to hříčka spojená s tím co je pro ten danej měsíc typický; před chvílí jsem narazil na jedněch anglickejch stránkách na fórum kde se na to taky někdo ptal, a bylo mu vysvětleteno, že blowvember proto, že listopat je ošklivej (asi jako blátivej) měsíc („..because november is crappy month“), je to možný? může to anglické „blow“ znamenat něco jako „hnusný“ nebo tak, jako že je špatný počasí? vím že blow mi překladač přeloží jako foukat, ale pro listopad mi nepřipadá charakteristický zrovna větrný počasí, takže jestli to „blow“ nemůže znamenat i něco jinýho, jestli je tam možná nějaká změna významu, nebo slangově.. jako třeba screw je taky šroubovat, a screw up znamená zkurvit (alespoň myslím), tak něco na ten způsob
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |