dá se sehnat a nebo kde se sežene,ten barevný cukr,jak z toho dělají cukrovou vatu??na to se používá normalní krupice/krystal cukr ten obycějný nebo mají na to nějaky specialní.a kolik g má velká porce cukrové vaty?a jestě kolik muže mít cca energie(kj-kcal)cukrova vata?a jak si jinak udělat doma cukrovou vatu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Blecha před 5331 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Cukrová vata je zvláštní druh cukrové sladkosti, která je tvořena
typickou lehkou, vzdušnou hmotou o různé barvě v závislosti na použitém
barvivu. Vzhledově i na dotyk je podobná vatě. Vyrábí se roztavením
krystalického cukru na karamel, který je pak vháněn do bubnu, ve kterém se
ochlazuje a zpátky cukernatí. Tato vzniklá slabá vlákna se pak namotávají
na špejli a podávají ke konzumaci.
STROJ NA VÝROBU VATY KOUPÍTE NAPŘ NA INTERNETOVÉ ADRESE:
http://www.zbozi.cz/items?r=hint&itemType=new&q=stroj+na+vyrobu+cukrove+vaty
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Cukrov%C3%A1_vata
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že v domácích podmínkách to půjde těžko. Cukr je potřeba
roztavit a hned profouknout a neumím si to představit jinak než ve
výrobníku. Stojí cca 40 tis..
Doplňuji:
Dnes jsem viděla v letáku Globusu, že mají v nabídce domácí výrobník
cukrové vaty.
Za 999 Kč.
Upravil/a: ReHu
0 Nominace Nahlásit |
V úvodu je nutno připomenout, že cukrovou vatu nelze vyrábět po
domácku. K výrobě je nutno vlastnit speciální stroj na její výrobu. Jeho
výkonnost má poměrně velké rozpětí odvislé od záměru s ním
prováděného množství cukrové vaty. Existují druhy pro dětské hrátky na
prodavače cukrové vaty, až po výkonné stroje v ceně desítek tisíc
korun.
Ke zhotovení stačí skromný surovinový prostředek, kterým je krystalový
cukr v nikterak velkém objemu, prostředek na navíjení cukrové vaty,
drobné doplňky a elektrický proud.
Příkon výrobníku je rovněž rozdílný a to v rozsahu 300 – 3000 W
(i více). Další položkou bývá pronájem prostoru, který se liší od
typu atraktivnosti zvolené lokace.
Samotná výroba není nikterak náročná. Přístroj se zapne a během 2 –
3 minut dojde k zahřátí vřetena. Následně se vloží několik málo
lžic krystalového cukru (jejich počet je odvislý od výkonu stroje a
zákaznického zájmu), který můžeme dobarvit potravinářským barvivem a
odvíjené cukrové předivo v podobě vaty namotáváme buď na klasickou
špejli nebo papírový kornout.
Počet kusů vyrobené vaty je opět rozdílný a pohybuje se od několika málo
desítek po několik stovek kusů.
Zdroj: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1347
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5331 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To tam panenko můžete hodit rovnou jenom odkaz,když to z něj máte
okopírované.Co takhle odpovídat vlastními slovy a pak přidat odkaz?
Nave se ptala,kde se dá sehnat cukr.
0
před 5331 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Postup výroby neznám,ale jednou jsem viděla jak do toho výrobce přidával normální sirup.
0
před 5331 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |