Synci a děvuchi (sou tu ňaký hospodyňky-kuchařky nebo nejsou ?) když mi
zcukernatí med tak rychloohřevem v MW se znehodnotí nebo ne ? Děkuji za
případné rady, náměty.
_________________
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Agneta, zzzlatokopka před 3432 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Med se nesmí ohřívat nad 39°C aby se nezničily enzymy. Trvanlivost medu
je bez omezení – jako jedna z mála potravin.
Takže se o nějakou cukernatost nemusíš zajímat:DDD
Doplňuji:
Ohřevem do 39°C by se měl zase rozpustit:DDD
Jako max. ohřev se udává 42°C (-pak ho můžeš vyhodit), tak horce
stáčený bych ale nekoupila:DDD
Upravil/a: Agneta
0 Nominace Nahlásit |
V mikrowellce bych med rozhodně neohříval – stačí vodní lázeň s teplotou cca 40°C.
0 Nominace Nahlásit |
http://www.odpovedi.cz/otazky/jak-zkapalnet-med
Kupujte si medy pastované, zůstávají stále stejné, výborně se mažou..
Děda byl včelař, takže si ještě pamatuji, že nejdříve zcukernatí med řepkový, potom med květový. Nejdéle vydrží v tekutém stavu medy lesní. Tím, že medy cukernatí, jsou kvalitní.
Když med zkucernatěl,, necháte jej zahřát ve vodní lázni (ideální je s teploměrem) po krátkou dobu (asi 20 minut) při teplotě kolem 40°C.
Vyšší teplotu nikdy neaplikujte. Užitečné bílkoviny by se nenávratně zničily a med by neměl tak blahodárný účinek.
Med nikdy nerozpouštějte v mikrovlnné troubě!!!
0 Nominace Nahlásit |
Zavařovací sklenici se zcukernatělým medem vložím do hrnce s vodou,
aby byla sklenice tak ze 1/4, max 1/3 potopená ve vodní lázni a vložím
i s hrncem do přehřáté trouby max na 50 st.C. Tak asi max na půl
hodinky? Během doby med kontroluji, aby se nepřehřál a když je už tekutý,
okamžitě vyndám z trouby.
Doplňuji:
Kapitán: než opět něčemu budeš oponovat, malá rada, přečti si nejdřív
tak 3× všechny již napsané odpovědi na danou otázku. Když to nebude
stačit, přečti si odpovědi znovu opět aspoň tak 3×, než odpovíš sám.
Vykřičníky u svých odpovědí vynech. Už jen proto, že třeba u této
otázky se odpovědi nás všech nijak neliší. A jestli tě rozčilila třeba
má odpověď, že dám troubu na 50 st., napsala jsem jasně, že
rozpouštění medu pořád hlídám, takže než by dosáhl teploty 50 st., je
již dávno rozpuštěný.
Ještě by mě zajímalo, jak u zcukernatělého tvrdého medu lze dosáhnout
jeho rozpuštění mechanickým vyšleháním?
Upravil/a: pusinka50
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |