Našla jsem toto:
Mango a jak na něj vyzrát…
V obchodě se snažíme vybrat co nejzralejší mango, nicméně se nám
úplně zralé asi sehnat nepodaří.
Klidně se může stát, že mango bude tvrdé.
Abychom podpořili jeho zrání, které jinak nemusí dopadnout zcela dobře,
umístíme mango spolu s více zralými banány (jablky) do igelitové tašky,
kterou nafoukneme tak, aby se stěnami dotýkala ovoce co nejméně. Nejméně
1× denně ovoce vyvětráme a necháme odpařit případně zkondenzovanou
vodu. Tašku samozřejmě dáme do tepla, ale ne na slunce.
Zralé plody, které k mangu přiložíme vylučují plyn (etylén), který
mohutně podporuje dozrávání. No a mango je za pár dní zralé.
Vřele doporučuji. Je to vyzkoušeno v našich podmínkách.
Další zpracování manga: mango je nejdříve potřeba oloupat, lze oloupat pouze povrchovou slupičku, pěkně natenko, nožem. Pak je bezpodmínečně nutné nožem dužinu odříznout od pecky. V případě, že se budete snažit pecku okousat, dostanou se vám mezi zuby z manga vlákna, která se pak velice pracně odstraňují.
Zdroj: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=13370
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |