Existuje nějaký způsob, jak poznat, že je banán „dobrý“? Stává se, že banány, které jsou na povrchu krásně žluté, jsou uvnitř hnědé, namačkané a ty s hnědou slupkou jsou uvnitř stále krásně žluté a pevné.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4293 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Opravdu dobrý banán jsem jedla jen v jednom svém životním období.
Banány, které
jsou u nás na trhu jsou podtržené, dozrávají teprve během transportu do
Evropy. Pokud tedy mám neodolatelné nutkání a chuť na banán, kupuji si
většinou ty, které vypadají, že vrchol už mají za sebou. Nesnáším
takové ty sice žluťounké slupky, ale
z obsahu trnou zuby a nemají rozvinutou chuť. Když si navíc představím,
za jakých podmínek se banány pěstují, sklízí (za pakatel mzdy, často
dětská nádeničina) a jak se exportují, raději si ho odpustím. Stejně
není banán žádné extra ovoce coby vitamínová bomba atd.
Doplňuji:
Tím opravdu dobrým banánem jsem měla na mysli čerstvý zralý banán,
utržený a hned podávaný.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Jedině na povrchu. Výrobci obalů tvrdí, že banánová slupka je nejdokonalejší obal na světě. Ukáže nejen co prodává, ale jaké jakosti je i zboží.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |