Avatar uživatele
FlAsh_7

Existuje nějaké jídlo bez energetické hodnoty?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1849 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Edison

Ne. Jak tu bylo konstatováno, dokázáno Einsteinem, každá hmota má energii. A to pořád mluvíme o té poměrně složité energii. Má taky tepelnou, pohybovou, polohovou…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Zkus „Obloženou mísu rukama“ nebo „Dušeného psa mezi dveřmi“ či tak něco. Pokud jako jídlo budeš považovat písek (polknout se dá), můžeš počítat s tím, že zažívací trakt z něj nedostane ani jediný Joule energie. Naopak, ještě ZHUBNEŠ, protože ono i k nastartování trávicího procesu tělo potřebuje vydat nějakou energii. Hubnutí BEZ pohybu – DOBROU CHUŤ! ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Evolett.

Každé jídlo ti dá energii.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Nejspíš Cheeseburger z Burger Kinga. Potřebuji pět, aby vykazoval energetickou hodnotu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

„jídlo“ nejspíš energetickou hodnotu mít bude.
„potravina“ ji mít nemusí (třeba voda, nejsem si jist co třeba aspik apod…)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

„Existuje, i když ne tak doslova. Tyto potraviny mají tak mizivý počet kalorií, že i tím minimálním pohybem při jejich konzumaci je spálíte. Pointou tedy je, že po jejich snědení tělo nepřijme žádné nové kalorie.“ 🙂
Je to: celer, pomeranč, zelí, chřest, řepa, okurka, citrón, květák, vodní meloun, cuketa, rajčata, grep, jablko, cibule, mrkev.

Více na https://proze­ny.blesk.cz/cla­nek/pro-zeny-diety/257706/15-potravin-pri-jejichz-konzumaci-do-sebe-nedostanete-ani-kalorii.html?ut­m_source=proze­ny.blesk.cz&ut­m_medium=copy

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Vzhledem k tomu, že zelenuna se nepočítá jako jídlo, tak téměř ne.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Edison

Dochy, pozor!! Ve vodě je spoooousta energie!!! Jde ovšem o to jaké, žejo… Vem si, že tam je vodích, který umí bouchat a kyslík, který umí bouchat! A proč asi, žejo… Ona i voda umí bouchnout… respektive, pokud ji prudce rozložíš třeba teplotou, to jsou fak děsný vejbuchy: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=N_8Mgp55Y­ik

před 1848 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

To sice ano, ale ve vodě je slučovací energie vodíku s kyslíkem dávno vyčerpaná. Pokud vodu rozložíš teplotou, tak jsi tu energii také musel tím rozkladem dodat. Standardně Ti to nebouchne (to jen za předpokladu že se Ti povede z přehřátého prostoru ten vodík bezpečně vyvést pryč aby se pak mohl za příznivějších podmínek znovu smíchat se vzduchem/kyslíkem a bouchnout). Video které jsi poslal není o výbuchu teplem rozložené vody, jde o trochu prudší var vody a vzplanutí rozprsknutého o­leje.

před 1848 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

To se právě hluboce pleteš. Vaří se olej, voda se prudce rozkládá na kyslík a vodík. To je to, co hoří. Olej sám o sobě zase tak moc nehoří, respektive dost špatně.

před 1848 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Tak to se pleteš ty. V tomhle pokusu není dost velká teplota na termický rozklad vody. Je to běžný příklad hašení oleje… Olej špatně hoří při nízkých teplotách. Ale tady mají pod olejem zatopeno, olej v plechovce je zahřát skoro na teplotu varu, olej sám začíná hořet plamenem (situace kterou musí například umět zvládnout kuchaři na pánvičce – a viděl jsem kuchaře, kterému se to skutečně stalo v polootevřené kuchyni restaurace). Pokud do nádoby s rozpáleným olejem někdo prskne vodu ve snaze hasit, voda, jakožto kapalina těžší než olej, klesá v oleji ke dnu, zároveň se prudce ohřívá, fofrem se začíná vařit a víceméně explozivně odpařovat, čímž strhává a rozstřikuje rozpálený olej. Rozpálený olej ve směsi se vzduchem hoří velice dobře, což můžeš vidět i na té ukázce. Jinak vodík hoří modrým nevýrazným plamenem pokud se nepletu a rozhodně bez sazí a viditelného kouře.

Voda se rozkládá při teplotě řádově několika tisíc stupňů, nevím přesně kolik. To rozpálený olej rozhodně nezvládne. A přestaň vymýšlet perpetum mobile… voda se jen trochu zahřeje aby se rozložila a slučováním vyrobila energii??? Tak tohle nefunguje.

před 1848 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Marci: Přinejmenším s tím melounem bych si nebyl tak jist… Alespoň ženě s těhotenskou cukrovkou a jinak poměrně dost dodržující nařízenou dietu, právě po melounu docela vyletěl cukr… (uznávám, že okamžitá naměřená hodnota ještě nemusí odpovídat celkovému zisku organismu, ale na pochybnost to stačí 😉 )

před 1849 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek